Niyə bitki və kərə yağını QARIŞDIRMAQ OLMAZ? - Səbəbi AÇIQLANDI
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Niyə bitki və kərə yağını QARIŞDIRMAQ OLMAZ? - Səbəbi AÇIQLANDI

Qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq olmaz.

Publika.az xəbər verir ki, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm