Sağlamlıq
Bağırsaqları zəhərləyən qidalar - Mütəxəssis açıqladı

Alman həkim Tomas Frilinq bağırsaqlar üçün təhlükəli olan qidaları sadalayıb. Onun fikrincə, şəkərlə zəngin qidalardan, qızardılmış və ya hisə verilmiş kolbasalardan, həmçinin marqarin, mayonez və donuz ətindən çəkinməlisiniz.
Publika.az xəbər verir ki, həkimin bu tövsiyələri “Focus” nəşrində yayımlanıb.
“Səhv qida bağırsaqda zərərli bakteriyaları yayır və bu, zaman keçdikcə onu xəstəliklərə daha həssas edir. Sağlamlığınızı qorumaq üçün əsasən Aralıq dənizi pəhrizi və ya liflə zəngin pəhrizlər saxlayın. Bağırsaq seliyində problem yoxdursa, noxud, mərcimək, paxla və yerkökü kimi məhsulları gündəlik rasiona daxil edin. Bundan əlavə, banan bağırsaqlar üçün faydalıdır. Antiinflamatuar xüsusiyyəti bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların inkişafına faydalı təsir göstərir.
Aytən Məftun

-
MDB10:06
Ukraynadan qaçan Kuleba qayıtdı: Aqibəti necə olacaq?
-
Magazin209:00
Kosmosda ilk konserti verməkdən imtina etdi - Səbəbi bu imiş
-
Hadisə08:37
Adnan Əhmədzadə həbs olunub? - Şok iddia
-
ABŞ08:10
Trampdan qərar: ABŞ-da xarici işçilərə illik 100 min dollar rüsum tətbiq ediləcək
-
Sağlamlıq06:46
Alimlərdən şad xəbər: Bu xəstəlik tarixə qovuşacaq
-
İdman04:50
İspaniya klublarının maaş həddi: “Real”la “Barsa” arasında uçurum var
-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi