Sağlamlıq
Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz

Çin “WeChat” portalının istifadəçisi bildirib ki, soyuducu bir çox məhsulun saxlandığı halda adi şkaf kimi istifadə edilə bilməz.
Publika.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu, ilk növbədə ədviyyatlara aiddir. Şaxtalı temperaturda ulduz badyan və bibər nəmlənməyə başlayır, nəticədə onlarda qaraciyər xəstəliklərinə səbəb olan aflatoksinlər əmələ gəlir.
Tropik meyvələri soyuducuda saxlamaq olmaz, müəllif həkimin məsləhətinə istinad edərək xəbərdarlıq edib. Məsələn, banan və digər meyvələr orada nəinki təravətini saxlamır, həm də daha tez çürüyür. Aşağı temperaturlu mühitdə bakteriyalar meyvələrdə çoxalacaq və eyni aflatoksinlər əmələ gələcək. Eyni şey əriştə üçün də keçərlidir.
“Evdə hazırlanmış əriştə maksimum iki-üç gün saxlanıla bilər, lakin bəziləri onların soyuducuda xarab olmadığına və daha uzun müddət saxlanıla biləcəyinə inanır. Əslində, belə əriştə yemək sağlamlığa çox mənfi təsir göstərə bilər”, - "WeChat"da istifadəçi xəbərdarlıq edib.
Çinli bir istifadəçiyə görə, duzlu tərəvəzlər də soyuducuda saxlanmamalıdır. Dərman bitkiləri də orada yerləşdirilməməlidir, uzun müddət qidaya yaxın olduqda, müxtəlif bakteriyalar və nəm onlara nüfuz edə bilər ki, bu da faydalı xüsusiyyətlərin itirilməsinə səbəb olacaq.

-
İdman04:50
İspaniya klublarının maaş həddi: “Real”la “Barsa” arasında uçurum var
-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO