Sağlamlıq
Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz
Çin “WeChat” portalının istifadəçisi bildirib ki, soyuducu bir çox məhsulun saxlandığı halda adi şkaf kimi istifadə edilə bilməz.
Publika.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu, ilk növbədə ədviyyatlara aiddir. Şaxtalı temperaturda ulduz badyan və bibər nəmlənməyə başlayır, nəticədə onlarda qaraciyər xəstəliklərinə səbəb olan aflatoksinlər əmələ gəlir.
Tropik meyvələri soyuducuda saxlamaq olmaz, müəllif həkimin məsləhətinə istinad edərək xəbərdarlıq edib. Məsələn, banan və digər meyvələr orada nəinki təravətini saxlamır, həm də daha tez çürüyür. Aşağı temperaturlu mühitdə bakteriyalar meyvələrdə çoxalacaq və eyni aflatoksinlər əmələ gələcək. Eyni şey əriştə üçün də keçərlidir.
“Evdə hazırlanmış əriştə maksimum iki-üç gün saxlanıla bilər, lakin bəziləri onların soyuducuda xarab olmadığına və daha uzun müddət saxlanıla biləcəyinə inanır. Əslində, belə əriştə yemək sağlamlığa çox mənfi təsir göstərə bilər”, - "WeChat"da istifadəçi xəbərdarlıq edib.
Çinli bir istifadəçiyə görə, duzlu tərəvəzlər də soyuducuda saxlanmamalıdır. Dərman bitkiləri də orada yerləşdirilməməlidir, uzun müddət qidaya yaxın olduqda, müxtəlif bakteriyalar və nəm onlara nüfuz edə bilər ki, bu da faydalı xüsusiyyətlərin itirilməsinə səbəb olacaq.
-
Nida Xəbər 14:30Azərbaycan bu ölkəyə milyard dollarlıq sərmayə yatırdı
-
Magazin214:00Sərxoş sərnişin Əməkdar artistə hücum etdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:42“Qarabağ Toxum” şirkətində maliyyə nöqsanı aşkarlandı
-
MDB13:10Tikinti şirkətinin rəhbəri maaş üçün gələn fəhlələrə atəş açdı
-
MDB12:50Kadırov elə bir dəhşətli döyüş kadrı yaydı ki... - VİDEO
-
MDB12:30Əsgər gedən reper xüsusi təyinatlılarda xidmətə başladı - FOTO
-
Hadisə11:51Şəmkirdə məktəb direktorunun işdən çıxarılmasının səbəbi məlum oldu
-
Hadisə11:42Sürücünü döyən “Socar”ın əməkdaşı həbs olundu



























