Sağlamlıq
Ətin saxlanılmasında yol verilən səhv
Endokrinoloq, diyetoloq Aleksey Kalinçev “ura.ru”ya müsahibəsində insanların əti saxlayarkən yol verdiyi əsas səhvdən danışıb.
Publika.az xəbər verir ki, ekspertin sözlərinə görə, məhsulun bir neçə gün soyuducuda saxlanmasından sonra dondurulması onun keyfiyyətinə təsir edir, ona görə də buna yol vermək olmaz.
“Ət 4 gün evdə soyuducuda qalıb sonra dondurucuya getməməlidir. Bu, düzgün deyil. Dadı pozulacaq və yağda həll olunan vitaminlərin miqdarı azalacaq. Bişirmək fikrində deyilsinizsə, dondurulmuş almaq və ya dərhal dondurucuya qoymaq daha yaxşıdır. Eyni zamanda ətin buzdan tez açılması da keyfiyyətini pisləşdirir. Mikrodalğalı sobada deyil, yavaş-yavaş əritmək daha yaxşıdır”, - mütəxəssis bildirib.
-
Nida Xəbər 14:30Azərbaycan bu ölkəyə milyard dollarlıq sərmayə yatırdı
-
Magazin214:00Sərxoş sərnişin Əməkdar artistə hücum etdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:42“Qarabağ Toxum” şirkətində maliyyə nöqsanı aşkarlandı
-
MDB13:10Tikinti şirkətinin rəhbəri maaş üçün gələn fəhlələrə atəş açdı
-
MDB12:50Kadırov elə bir dəhşətli döyüş kadrı yaydı ki... - VİDEO
-
MDB12:30Əsgər gedən reper xüsusi təyinatlılarda xidmətə başladı - FOTO
-
Hadisə11:51Şəmkirdə məktəb direktorunun işdən çıxarılmasının səbəbi məlum oldu
-
Hadisə11:42Sürücünü döyən “Socar”ın əməkdaşı həbs olundu



























