Sağlamlıq
Ətin saxlanılmasında yol verilən səhv
Endokrinoloq, diyetoloq Aleksey Kalinçev “ura.ru”ya müsahibəsində insanların əti saxlayarkən yol verdiyi əsas səhvdən danışıb.
Publika.az xəbər verir ki, ekspertin sözlərinə görə, məhsulun bir neçə gün soyuducuda saxlanmasından sonra dondurulması onun keyfiyyətinə təsir edir, ona görə də buna yol vermək olmaz.
“Ət 4 gün evdə soyuducuda qalıb sonra dondurucuya getməməlidir. Bu, düzgün deyil. Dadı pozulacaq və yağda həll olunan vitaminlərin miqdarı azalacaq. Bişirmək fikrində deyilsinizsə, dondurulmuş almaq və ya dərhal dondurucuya qoymaq daha yaxşıdır. Eyni zamanda ətin buzdan tez açılması da keyfiyyətini pisləşdirir. Mikrodalğalı sobada deyil, yavaş-yavaş əritmək daha yaxşıdır”, - mütəxəssis bildirib.
-
Nida Xəbər 14:58
Vilayət Eyvazov bu generalı özünə müşavir təyin etdi - FOTO
-
Magazin114:02
Hamını aldadıblarmış... - Qızı Təranəni ifşa etdi
-
Qarabağ 13:56
Kəlbəcərdə bədbəxt hadisə - Xəsarət alanlar var
-
Hadisə13:30
Bakıda kişi sevdiyi qıza görə küçədə özünə OD VURDU - VİDEO
-
Kriminal12:41
Müdafiə Nazirliyində 143 milyonluq mənimsəmə: daha bir nəfər saxlanıldı
-
Dünya12:01
İngiltərə Ukraynaya “yaşıl işıq” yandırdı: Bizim silahlarla Rusiyanı vur
-
Nida Xəbər 11:04
Bu xəstəxananın vəzifəli şəxsləri SAXLANILDI - Görün nə qədər vəsait mənimsəyiblər
-
Magazin109:51
“Çörək tapmamışıq, anam qonşuya yemək üçün yalvarıb” - Aysundan etiraf