Ətin saxlanılmasında yol verilən səhv
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Ətin saxlanılmasında yol verilən səhv

Endokrinoloq, diyetoloq Aleksey Kalinçev ura.ruya müsahibəsində insanların əti saxlayarkən yol verdiyi əsas səhvdən danışıb.

Publika.az xəbər verir ki, ekspertin sözlərinə görə, məhsulun bir neçə gün soyuducuda saxlanmasından sonra dondurulması onun keyfiyyətinə təsir edir, ona görə də buna yol vermək olmaz.

“Ət 4 gün evdə soyuducuda qalıb sonra dondurucuya getməməlidir. Bu, düzgün deyil. Dadı pozulacaq və yağda həll olunan vitaminlərin miqdarı azalacaq. Bişirmək fikrində deyilsinizsə, dondurulmuş almaq və ya dərhal dondurucuya qoymaq daha yaxşıdır. Eyni zamanda ətin buzdan tez açılması da keyfiyyətini pisləşdirir. Mikrodalğalı sobada deyil, yavaş-yavaş əritmək daha yaxşıdır”, - mütəxəssis bildirib.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm