Sağlamlıq
Alimlər banan qabığının faydalı və müalicəvi xüsusiyyətini üzə çıxardı
Hyuston Universiteti və Hindistanın Aliqarh Müsəlman Universitetinin mütəxəssislərinin apardığı araşdırmada məlum olub ki, banan qabıqları bir çox cəhətdən faydalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri “ScienceAlert” jurnalında dərc olunub.
Qeyd olunub ki, bananın qabığının üzərinə qaynar su töküb qurudub, sonra isə üyüdüb un halına salmaq olar. Əldə edilən undan kətə bişirmək olar/ Bu, buğda unundan qat-qat faydalıdır. Alimlər əmin edirlər ki, belə bir çörək insan orqanizmini lazım olan vitamin və mineralların böyük bir hissəsi ilə təmin edir.
Məsələn, banan qabığından hazırlanan biskvitdə xərçəngin qarşısını almaq üçün lazım olan lif, maqnezium, kalium və antioksidant birləşmələrdə daha yüksək olub.
Bundan əlavə, banan unu ürək üçün faydalı olan maqnezium və kaliumla zəngindir. Tədqiqatçıların əldə etdiyi daha müsbət nəticə odur ki, banan unundan hazırlanan bişintiləri həmişəkindən daha uzun müddətə saxlamaq mümkündür.
Aytən Məftun
-
Sosial05:15
Anasından asılı olan qızların 5 ƏLAMƏTİ - Sonrakı həyat necə olacaq?
-
Sosial03:13
Özünü qadına görə güllələdiyi deyilən Nəsib Quliyevin övladları və xanımı yasda İŞTİRAK ETMƏDİLƏR
-
Dünya02:12
Qadınlar SİLAHA SARILDILAR: əxlaqsızlığı təşviq edən festival LƏĞV EDİLDİ
-
Magazin100:45
Könül Kərimova estetik əməliyyat etdirdi - FOTO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: qarşıdurmalar ola bilər
-
Sosial25 Aprel 23:48
Bakıda ayıq sürücü müştərinin "Land Rover”indən oğurluq etdi
-
Səhiyyə25 Aprel 23:12
Onkoloqdan XƏBƏRDARLIQ: bu xəstəliklər xərçəngə çevrilə bilər
-
Magazin125 Aprel 22:48
Müşfiq Musanın məşhur mahnısını oxudu - VİDEO