Sağlamlıq
Alimlər banan qabığının faydalı və müalicəvi xüsusiyyətini üzə çıxardı
Hyuston Universiteti və Hindistanın Aliqarh Müsəlman Universitetinin mütəxəssislərinin apardığı araşdırmada məlum olub ki, banan qabıqları bir çox cəhətdən faydalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri “ScienceAlert” jurnalında dərc olunub.
Qeyd olunub ki, bananın qabığının üzərinə qaynar su töküb qurudub, sonra isə üyüdüb un halına salmaq olar. Əldə edilən undan kətə bişirmək olar/ Bu, buğda unundan qat-qat faydalıdır. Alimlər əmin edirlər ki, belə bir çörək insan orqanizmini lazım olan vitamin və mineralların böyük bir hissəsi ilə təmin edir.
Məsələn, banan qabığından hazırlanan biskvitdə xərçəngin qarşısını almaq üçün lazım olan lif, maqnezium, kalium və antioksidant birləşmələrdə daha yüksək olub.
Bundan əlavə, banan unu ürək üçün faydalı olan maqnezium və kaliumla zəngindir. Tədqiqatçıların əldə etdiyi daha müsbət nəticə odur ki, banan unundan hazırlanan bişintiləri həmişəkindən daha uzun müddətə saxlamaq mümkündür.
Aytən Məftun
-
İKT19:12Bakıda bəzi parkinqlərdə ödəmə sistemi ÇÖKDÜ - VİDEO
-
Sosial16:28Əli Əsədov qərar imzaladı
-
Sosial16:20Azərbaycanda saytlar buna görə çöküb
-
Nida Xəbər 14:55Prezident tələb etdi: Milli Məclis toplanır
-
Sosial14:43Bu şəxslərə gələn ay 30 manat yardım veriləcək
-
Region13:22İran vətəndaşlarının yaşam mücadiləsi: Molla rejimi pulları hara xərcləyir? - VİDEO
-
İdman13:168 yaşlı uşaq Arda Turana belə dərs verib: Mənə dedi ki...
-
Magazin212:46“Avroviziya”da çıxış edən əkizlər birlikdə İNTİHAR ETDİ - FOTO






































