Sağlamlıq
Bu məhsulları soyuducuda saxlamayın! - MƏSLƏHƏT

Makaron və dənli bitkilərin uzun müddət soyuducuda saxlanması zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri “VM.ru”ya müsahibəsində diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
“Bişmiş düyü, makaron, bulqur və digər dənli bitkiləri soyuducuda uzun müddət saxlamaq olmaz. Rütubətli mühitdə patogen mikroorqanizmlər inkişaf etməyə başlayır, məhsul tez xarab olur. Bir-iki gündən sonra belə zəhərlənə bilərsiniz”.
Ekspert əlavə edib ki, pomidor və çörəyi soyuducuya qoymaq məsləhət deyil. Solomatina vurğulayıb ki, çay, qəhvə və müxtəlif otların uzun müddət soyuducuda saxlanılması da təhlükəlidir.
“Ədviyyatlar, quru meyvələr, peçenye və qoz-fındıqları soyuqda saxlamaq olmaz. Eyni zamanda, hazır əriştə və konservləri soyuducuda saxlamaq təhlükəsizdir. Bu məhsullar isti yerdə belə xarab olmurlar”, - dietoloq yekunda qeyd edib.

-
Maraq dünyası14:22
“WhatsApp” işlədənlərə vacib xəbər - İnqilabi yenilik gəldi - FOTO
-
Dünya13:46
Nəticəylə razılaşmayanlar daha ölümcül virus hazırlayır - Pandemiya "yaradıcıları" İFŞA OLUNDU
-
Nida Xəbər 12:41
Lukaşenko: Həm Azərbaycan, həm də Ermənistan üçün...
-
Maraq dünyası11:56
Ən xoşniyyətli bürclər - Sanki mələkdirlər
-
Sosial11:36
Bu ərazilərimizə leysan yağdı - FAKTİKİ HAVA
-
Magazin111:11
Mina həyatından danışdı: “Keçmiş ərim məni..."
-
Sosial10:30
150-dən çox sürücü saxlanıldı - SƏBƏB
-
İdman10:10
"Soyuq xokkey"in finalını necə isitmək olar? - Hovuz, iri monitor və.... - FOTOLAR