Sağlamlıq
Bu məhsulları soyuducuda saxlamayın! - MƏSLƏHƏT
Makaron və dənli bitkilərin uzun müddət soyuducuda saxlanması zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri “VM.ru”ya müsahibəsində diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
“Bişmiş düyü, makaron, bulqur və digər dənli bitkiləri soyuducuda uzun müddət saxlamaq olmaz. Rütubətli mühitdə patogen mikroorqanizmlər inkişaf etməyə başlayır, məhsul tez xarab olur. Bir-iki gündən sonra belə zəhərlənə bilərsiniz”.
Ekspert əlavə edib ki, pomidor və çörəyi soyuducuya qoymaq məsləhət deyil. Solomatina vurğulayıb ki, çay, qəhvə və müxtəlif otların uzun müddət soyuducuda saxlanılması da təhlükəlidir.
“Ədviyyatlar, quru meyvələr, peçenye və qoz-fındıqları soyuqda saxlamaq olmaz. Eyni zamanda, hazır əriştə və konservləri soyuducuda saxlamaq təhlükəsizdir. Bu məhsullar isti yerdə belə xarab olmurlar”, - dietoloq yekunda qeyd edib.
-
Dünya07:47Qocalar evində FACİƏ: 10 nəfər öldü, 20-yə yaxın yaralı var
-
Magazin106:16Oğlu Zaura ŞƏRT QOYDU: "Səhnəni tərk edəcəyəm" - VİDEO
-
Hadisə05:45Bakıda avtobus bir neçə maşını əzib obyektə çırpıldı - VİDEO
-
Magazin103:43Toya gecikən Afət görün məclisə hansı geyimdə gəldi - VİDEO
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ




































