Sağlamlıq
Payızda hemoqlobini artıran qidalar

Dietoloq Mariya Dubskaya payız aylarında mövsümi məhsullardan istifadə edərək hemoqlobini artırmağı tövsiyə edib.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə mütəxəssis Sankt-Peterburq telekanalının efirində danışıb. O, qeyd edib ki, payızda insanlar C vitamini ilə zəngin qidalara, məsələn, mövsümi meyvə-tərəvəzlərə diqqət yetirməlidirlər. Dubskayanın sözlərinə görə, söhbət badımcan, alma, bibərdən gedir.
Dietoloq bildirib ki, qadınlarda hemoqlobinin norması 120, kişilərdə isə 130-dur. Eyni zamanda, hamilə qadınlar üçün ilk növbədə hemoqlobinin səviyyəsi vacibdir. Hemoqlobin kompleks dəmir tərkibli heyvan zülalıdır və oksigenin toxumalara daşınmasını təmin edir.
-
Region12:06
Rusiya qaydaları sərtləşdirdi: Ermənilər etiraz aksiyası keçirirlər
-
Rəsmi xronika11:35
Prezident Ramiz Quliyevlə vida mərasiminə əklil göndərdi - FOTO
-
Hadisə10:50
Rəşad Bəxtiyarov vəfat etdi
-
Nida Xəbər 10:42
Ramiz Mehdiyevin vəkili kimdir? - FOTO
-
İdman10:00
"Qalatasaray" Ermənistan millisinin üzvünü hədəfə aldı - FOTO
-
MDB09:12
Rusiya-Ukrayna müharibəsi: Bu istiqamətdə şiddətli döyüş gedir
-
Magazin209:00
Biberin bir yaşlı oğlu milyarder oldu
-
Nəqliyyat08:24
Paytaxtın bu yollarında tıxac var - Siyahı