Sağlamlıq
Payızda hemoqlobini artıran qidalar
Dietoloq Mariya Dubskaya payız aylarında mövsümi məhsullardan istifadə edərək hemoqlobini artırmağı tövsiyə edib.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə mütəxəssis Sankt-Peterburq telekanalının efirində danışıb. O, qeyd edib ki, payızda insanlar C vitamini ilə zəngin qidalara, məsələn, mövsümi meyvə-tərəvəzlərə diqqət yetirməlidirlər. Dubskayanın sözlərinə görə, söhbət badımcan, alma, bibərdən gedir.
Dietoloq bildirib ki, qadınlarda hemoqlobinin norması 120, kişilərdə isə 130-dur. Eyni zamanda, hamilə qadınlar üçün ilk növbədə hemoqlobinin səviyyəsi vacibdir. Hemoqlobin kompleks dəmir tərkibli heyvan zülalıdır və oksigenin toxumalara daşınmasını təmin edir.
-
Sosial01:11Sağ ikən özünə “QR kod”lu başdaşı düzəltdirdi - VİDEO
-
Avropa00:42Zelenskidən YENİ MESAJ: "Vacib günlərdir və çox şey dəyişə bilər"
-
Qoroskop00:15Günün ULDUZ FALI - Nəticələr sizi sevindirəcək
-
Magazin130 Noyabr 23:48"Televiziyaları elə rəzil hala salıblar ki..." - FOTO
-
Art30 Noyabr 22:48Polad Bülbüloğlunun oğluna YENİ VƏZİFƏ VERİLDİ
-
Avropa30 Noyabr 22:36“Zelenski Yeni ildə istefa verəcək”
-
Magazin130 Noyabr 21:48"Kişi elə gəzməlidir ki, qadın bilməsin"
-
Avropa30 Noyabr 21:36101 yaşlı bodibilder uzunömürlülüyün SİRRİNİ AÇDI - VİDEO






































