Sağlamlıq
Payızda hemoqlobini artıran qidalar
Dietoloq Mariya Dubskaya payız aylarında mövsümi məhsullardan istifadə edərək hemoqlobini artırmağı tövsiyə edib.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə mütəxəssis Sankt-Peterburq telekanalının efirində danışıb. O, qeyd edib ki, payızda insanlar C vitamini ilə zəngin qidalara, məsələn, mövsümi meyvə-tərəvəzlərə diqqət yetirməlidirlər. Dubskayanın sözlərinə görə, söhbət badımcan, alma, bibərdən gedir.
Dietoloq bildirib ki, qadınlarda hemoqlobinin norması 120, kişilərdə isə 130-dur. Eyni zamanda, hamilə qadınlar üçün ilk növbədə hemoqlobinin səviyyəsi vacibdir. Hemoqlobin kompleks dəmir tərkibli heyvan zülalıdır və oksigenin toxumalara daşınmasını təmin edir.
-
İdman23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi
-
Art21:27
33 ilin direktoru işdən azad edildi
-
Dünya20:45
Terror aktı törətməyə hazırlaşırdı, həbs olundu - FOTO
-
Sağlamlıq20:25
Restoranların təklif etdiyi ucuz setlər təhlükə saçır?