Sağlamlıq
Bənövşəyi meyvə və tərəvəzlər bizi bu xəstəliklərdən qoruyur
Turku Universitetinin (Finlandiya) alimləri hesab edirlər ki, qırmızı və bənövşəyi rəngli tərəvəz və meyvələrin tərkibində olan antosiyaninlər şəkərli diabetin inkişafının qarşısını ala bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "StudyFinds" portalı məlumat yayıb. Qeyd olunub ki, bənövşəyi piqment hüceyrələrdə enerji mübadiləsinə, bağırsaq mikroblarına və iltihab səviyyələrinə təsiri səbəbindən şəkərli diabetin inkişaf riskini azalda bilər. Tədqiqatın müəllifləri qeyd edirlər ki, tərkibində asilləşdirilmiş antosiyaninlər olan qidalar daha güclü təsir göstərir. Bunlara bənövşəyi kartof, turp, soğan və qırmızı kələm daxildir.
"Bitkinin genotipi onun hansı antosiyaninləri istehsal etdiyini müəyyənləşdirir. Ümumiyyətlə, bənövşəyi tərəvəzlərdə asilləşdirilmiş antosiyaninlər çoxdur. Bundan əlavə, bənövşəyi kartof, xüsusilə Finlandiya çeşidi "Sinkei sakari" asilləşdirilmiş antosiyaninlərlə zəngindir", - tədqiqat müəllifi Kan Çen deyib.
Aytən Məftun
-
Sosial01:11Sağ ikən özünə “QR kod”lu başdaşı düzəltdirdi - VİDEO
-
Avropa00:42Zelenskidən YENİ MESAJ: "Vacib günlərdir və çox şey dəyişə bilər"
-
Qoroskop00:15Günün ULDUZ FALI - Nəticələr sizi sevindirəcək
-
Magazin130 Noyabr 23:48"Televiziyaları elə rəzil hala salıblar ki..." - FOTO
-
Art30 Noyabr 22:48Polad Bülbüloğlunun oğluna YENİ VƏZİFƏ VERİLDİ
-
Avropa30 Noyabr 22:36“Zelenski Yeni ildə istefa verəcək”
-
Magazin130 Noyabr 21:48"Kişi elə gəzməlidir ki, qadın bilməsin"
-
Avropa30 Noyabr 21:36101 yaşlı bodibilder uzunömürlülüyün SİRRİNİ AÇDI - VİDEO








































