Mətbəx
Qoyun və mal ətinin düzgün bişirilmə qaydası

Gah dolma yumşaq alınmır, gah da kotletlər taxta kimi quru olur. Hələ daş kimi bərk kababdan danışmırıq. Bunların səbəbini isə çox vaxt istifadə etdiyimiz ətin keyfiyyətində görürük. Təbii ki, ət yeməklərinin hazırlanmasında bunun da rolu var. Amma bir çox problemlər bilgisizliyimizdən irəli gəlir.
Publika.az mal və qoyun ətinin hissələrindən hansı xörəklərin daha dadlı alınacağı haqda qeydləri təqdim edir.
Mal əti
Boğaz hissə- Şorbalar, qiymə və içliklər
Bel hissə- Şorbalar, kotlet, qulyaj
Kürək hissəsi- qaynadılmış və yumşaq tikələr, şorbalar
File- Bütöv qalın və nazik tikələr, bifşteks, langet və s.
Yarısümüklü hissə- isti xörəklər, sümüklü şorbalar, bulyon
Sümüklü hissə- qaynadılmış və hisdə bişirilən ətlər, kabab, kotlet,dolma, küftə
Arxa hissə- Hisdə bişirilmiş və qaynadılmış ət, kotlet, qiymə, şorba, dolma və bulyon
Çiyin hissə- şəffaf bulyonlar, kotlet, qiymə, dolma
Döş əti- qaynadılmış, müxtəlif salatların hazırlanmasında istifadə etmək olar
Alt hissə (qasıq) - qiyməli xörəklər
Ön və arxa ayaqlar- qovurma və xaş
Qoyun əti
Bel və kürək hissə- döymə kotlet, kabab, plov, dolmalar, qaynadılmış ət
Arxa hissə- qovurma, kabab, isti xörəklər
Döş hissəsi- raqu, plov, şorbalar
Alt hissə (qasıq) - plov, şorbalar
Boyun hissə- şorbalar, bulyonlar
Boğaz hissə- şorbalar, isti xörəklər
Ön və arxa ayaqlar- xaş, şorbalar

-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu