Sağlamlıq
Məşhur professordan ətlə bağlı ŞOK AÇIQLAMA: Bu halda yesəniz...
Türkiyəli professor Canan Karatay basdırmanın çox faydalı olduğunu iddia edib.
Publika.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, qalmaqallı açıqlamaları ilə tez-tez gündəmə gələn kardiloq bu dəfə ət mövzusuna toxunub.
“Kayserinin basdırması çox dadlıdır, amma xarab olmasın. Basdırma çox xeyirdir, çünki bişmənmiş ətdir. Ət öz yağı və qırmızı ət proteinləri ilə birlikdə yeyildiyi halda faydalıdır. İnsan bədənindəki ət də yağlıdır, əzələ, ürək və beyin yağla çalışır. Odur ki, basdırma insan bədəninə bu şəkildə daxil olduğu zaman qorxmayın, bu ət xolesterini yüksəltmir. Təəssüf ki, onu illərlə qadağan etdilər”.
Daha sonra kardioloq ətin xərçəngə səbəb olması iddialarına aydınlıq gətirib:
"Təbii və içində qatqı maddəsi olmayan bütün qırmızı ətlər sağlamdır, amma qatqı maddəsi qatılan qırmızı ətlər xərçəng yaradır. Mən bir feldşer kimi bunu deyirəm. Qırmızı ət kanserogen deyil, qırmızı ətə qatılan kimyəvi maddələr kanserogendir. Bu yaxınlarda basdırma və kolbasaya ağ ət qatıldığı iddia edildi. Hansı ağ ətdən danışılır? Toyuq da, donuz da ağ ətdir. Bunları istehsal edən və xalqı aldadan müəssisələr bağlasınlar bağlatdırmaq lazımdır ki, ölkədə namusla dürüst çalışanlar çoxalsın".
Aytən Məftun
-
Qoroskop01:40Günün ulduz falı: gözlənilməz bir mesaj və ya görüş gözlənilir
-
Hadisə00:15Bakı metrosunda nasazlıq - Sərnişinlər düşürüldü
-
İdman5 Dekabr 23:35"DÇ-2026"nın final mərhələsinin püşkü atıldı - Qruplar
-
İKT5 Dekabr 21:39İlon Maska zərbə: "X" 120 milyon avro cərimələndi
-
Dünya5 Dekabr 20:00Dünya tikan üstündədir: "Yadplanetli gəmi" hökumətləri hərəkətə keçirdi
-
MDB5 Dekabr 19:50Peskovun qızı iddialı libasda - FOTOLARI gündəm oldu
-
Səhiyyə5 Dekabr 19:00Bu həkimlər işləyə bilmək üçün rüşvət verib - Siyahı və məbləğ
-
Hadisə5 Dekabr 18:40Salyanda məktəbdə tüstüdən zəhərlənənlərin son durumu açıqlandı





















.jpg)



.jpg)












