Sağlamlıq
Alkoqol kimlərdə köklüyə səbəb olur?
“Alkoqol orqanizmə düşərkən qaraciyər vasitəsilə asetat əmələ gəlir. Bu, toksiki maddədir və bu maddə orqanizmdən tam çıxmayınca zülal, yağ və karbohidratlar mənimsənilmir. Tədqiqatlar göstərir ki, oksidləşmə prosesi bu zaman demək olar ki, dayanır”.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri dietoloq Nərgiz Nəzirova qeyd edib. O bildirib ki, çəkiyə olan təsiri alkoqol seçimindən asılıdır.
“Çox kalorili alkoqolun tez-tez istifadəsi, içkili vəziyyətdə kontrolsuz yağlı və kalorili yeməklər sizi kökəldəcək.
Yox, əgər az kalorili içkiyə üstünlük verib, sutkalıq kaloraja uyğun yüngül qəlyanaltılar qəbul etsəniz, artıq çəki yaranmayacaq”.
Aytən Məftun
-
Hadisə15:30Bakıda restoran yanır
-
Dünya13:44Qalmaqal: Sərxoş kişi prezidenti küçədə öpmək istədi - VİDEO
-
Rəsmi xronika13:26İlham Əliyev sərəncam imzaladı
-
Dünya12:52Türkiyənin yeni dəhlizi İsraildə təşviş yaratdı: Təl-Əviv bölgədəki mövqeyini itirir
-
Sosial12:46Pensiya yaşı ilə bağlı deputatdan təklif: 3 və daha çox uşağı olanlar...
-
İdman12:40“Qarabağ”ın ingilislərlə 8-ci dueli: 10 illik həsrət bitəcək?
-
MDB11:30Moskvada görüş: Şoyqu Azərbaycan və Ermənistandan olan həmkarları ilə nəyi müzakirə edəcək?
-
Nida Xəbər 11:06Mirzoyan sülh müqaviləsindən danışdı: Bu, üçüncü dövlətlərə imkan verməyəcək ki...



















.jpg)


















