Sağlamlıq
Bu ədviyyatlar sağlamlıq üçün vacibdir
Kəskin ədviyyatlar əks göstərişləri olmayan insanlarda orqanizmi gücləndirməlidir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, acı qidaların az miqdarda müntəzəm istehlakı mədə-bağırsaq traktının patogenlərə qarşı müqavimətini qorumağa kömək edir.
“Ədviyyatlarda antioksidantlar var. Bibərdə, məsələn, piperindir. Bütün antioksidantlar təkcə patogen mikrofloranın inkişafını deyil, həm də bu floranın səbəb ola biləcəyi iltihabı boğur”, - ekspert bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina vurğulayıb ki, kəskin ədviyyatlar qidanın daha yaxşı həzm olunmasına, qan dövranının yaxşılaşmasına və lazımi fermentlərin sərbəst buraxılmasına kömək edir. Acı yeməklərin daha bir xüsusiyyəti odur ki, əhval-ruhiyyəni yüksəldir.
Yekaterina Muravskaya isə sarıkökün orqanizm üçün faydalı olduğunu söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə, sarıkök bakteriyalarla mübarizə aparan təbii antiseptikdir. Bundan əlavə, sarıkök anti-kanserogen təsirə malikdir. Qədim dövrlərdən bəri Asiyada ondan bütün növ qaraciyər xəstəliklərinin bir nömrəli dərmanı kimi istifadə olunub.
-
Magazin206:16“Polat” onlarla birgə şamı üfürüb tortu kəsdi - FOTO
-
Sosial04:14Qızıl almaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Yeni növ peyda oldu, qiyməti... - VİDEO
-
Hadisə01:41Şəkidə canavar kəndə hücum etdi - Xəsarət alanlar var
-
Yaxın Şərq01:11Bu ölkədə 30 ildən sonra ilk dəfə QAR YAĞDI - VİDEO
-
Sosial00:15Xocavənddə vəzifəli şəxs qəzada öldü
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Ünsiyyətinizi diqqətlə qurun
-
Magazin220 Dekabr 23:24Yeni ev alıb ona ərə gedəcəyini ELAN ETDİ - FOTO
-
Magazin120 Dekabr 23:00Şəbnəm Tovuzlu elə rəqs etdi ki... - VİDEO



























