Sağlamlıq
Bu ədviyyatlar sağlamlıq üçün vacibdir
Kəskin ədviyyatlar əks göstərişləri olmayan insanlarda orqanizmi gücləndirməlidir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, acı qidaların az miqdarda müntəzəm istehlakı mədə-bağırsaq traktının patogenlərə qarşı müqavimətini qorumağa kömək edir.
“Ədviyyatlarda antioksidantlar var. Bibərdə, məsələn, piperindir. Bütün antioksidantlar təkcə patogen mikrofloranın inkişafını deyil, həm də bu floranın səbəb ola biləcəyi iltihabı boğur”, - ekspert bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina vurğulayıb ki, kəskin ədviyyatlar qidanın daha yaxşı həzm olunmasına, qan dövranının yaxşılaşmasına və lazımi fermentlərin sərbəst buraxılmasına kömək edir. Acı yeməklərin daha bir xüsusiyyəti odur ki, əhval-ruhiyyəni yüksəldir.
Yekaterina Muravskaya isə sarıkökün orqanizm üçün faydalı olduğunu söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə, sarıkök bakteriyalarla mübarizə aparan təbii antiseptikdir. Bundan əlavə, sarıkök anti-kanserogen təsirə malikdir. Qədim dövrlərdən bəri Asiyada ondan bütün növ qaraciyər xəstəliklərinin bir nömrəli dərmanı kimi istifadə olunub.
-
Sosial12:28
SOCAR-dan İsrailə neft satması ilə bağlı iddialara REAKSİYA
-
Sosial11:56
Bu şəxslərə şad xəbər: pensiyaları artacaq
-
Nəqliyyat11:31
Bakıda taksi xidməti niyə kəskin bahalaşıb? - Rəsmi açıqlama
-
Region11:11
İrəvan aeroportunda 41 gün aclıq edən Nikolyan Fransaya qayıtdı: Bildirdi ki...
-
Maraq dünyası10:46
Bu ay BÜRCLƏRİ nələr gözləyir? - Pul, karyera, toy və...
-
Dünya10:10
Mask Yupiterlə bağlı sirli proqnoz verdi
-
Sosial09:36
Ermənistanda əsirlikdə olan azərbaycanlıların NADİR GÖRÜNTÜLƏRİ yayıldı - VİDEO
-
MDB09:06
Kliçkonu İrəvana dəvət etdilər