Sağlamlıq
Tez-tez düyü yeyənlər MÜTLƏQ OXUSUN! - "Dövrün vəbası"
Diabet xəstəliyi "dövrün vəbası" adlanır.
Publika.az xəbər verir ki, sağlam olmayan pəhriz bu xəstəliyin ortaya çıxmasında aktiv rol oynayır. Ağ düyü ( Plov ) dünyanın bir çox mütəxəssisini diabetlə mübarizədə narahat edən qidalardan biridir.
Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbində 350 mindən çox insanın yemək vərdişinə nəzarət edilib. Tədqiqatlarda, asiyalılar və çinlilər gündə 4 dəfə, amerikalılar və avstraliyalılar isə həftədə cəmi 5 dəfə bişən düyü yeyiblər.
Nəticələrə görə, düyünün hər qabı şəkər xəstəliyi riskini 11 faiz artırdığı ortaya çıxıb.
Araşdırmanın nəticələrini qiymətləndirən Sinqapur Sağlamlıq İnkişafı Şurasının baş direktoru Zee Yoong Kang "Biz düyü yeməyi dayandırın" demirik. Ancaq diyetimizə diqqət etməliyik. Bəzi qidalardan istifadəni tənzimləməliyik.
Sahib / Publika.az
-
Sosial01:11Sağ ikən özünə “QR kod”lu başdaşı düzəltdirdi - VİDEO
-
Avropa00:42Zelenskidən YENİ MESAJ: "Vacib günlərdir və çox şey dəyişə bilər"
-
Qoroskop00:15Günün ULDUZ FALI - Nəticələr sizi sevindirəcək
-
Magazin130 Noyabr 23:48"Televiziyaları elə rəzil hala salıblar ki..." - FOTO
-
Art30 Noyabr 22:48Polad Bülbüloğlunun oğluna YENİ VƏZİFƏ VERİLDİ
-
Avropa30 Noyabr 22:36“Zelenski Yeni ildə istefa verəcək”
-
Magazin130 Noyabr 21:48"Kişi elə gəzməlidir ki, qadın bilməsin"
-
Avropa30 Noyabr 21:36101 yaşlı bodibilder uzunömürlülüyün SİRRİNİ AÇDI - VİDEO








































