Sağlamlıq
Pivə böyrək daşının yaranma təhlükəsini AZALDIR?
Şəkərli içkilərin böyrək daşlarının əmələ gəlməsində rol oynadığı məlum olub.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə “Clinical Journal of the American Society of Nephrology” nəşri araşdırma aparıb. Araşdırmaya görə, gündə bir və yaxud bir neçə dəfə şəkərli içki (kola, meyvə şirəsi və s.) qəbul edənlərdə böyrək daşının yaranma təhlükəsi, etməyənlərlə müqayisədə 33 faiz çoxdur.
Tədqiqatın rəhbəri həkim Manuel Ferraro bunun səbəbini şəkərli içkininin tərkibindəki “fruktoza” maddəsinin olması ilə izah edir. Tədqiqatın nəticəsinə görə, pivə, qəhvə, çay, təbii portağal şirəsi və şərab qəbul etmək böyrək daşının yaranma təhlükəsini azaldır.
-
Magazin106:16Oğlu Zaura ŞƏRT QOYDU: "Səhnəni tərk edəcəyəm" - VİDEO
-
Hadisə05:45Bakıda avtobus bir neçə maşını əzib obyektə çırpıldı - VİDEO
-
Magazin103:43Toya gecikən Afət görün məclisə hansı geyimdə gəldi - VİDEO
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ
-
MDB4 Noyabr 23:00Məşhur teleaparıcı 77 yaşında vəfat etdi - FOTO





































