Sağlamlıq
Payızda immuniteti gücləndirən QİDALAR
Parlaq sarı-narıncı rəngli qidalarda olan beta-karoten maddəsi xəstəliklərdən xüsusilə qoruyur.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri dietoloq Marina Apletayeva deyib. O, payızda immuniteti gücləndirməyin və bədəni mövsümi xəstəliklərdən qorumağın yollarından danışıb:
“Rasiona sarı-narıncı tərəvəzlər əlavə etməyə çalışın: portağal, şaftalı, ərik, sarı gavalı, balqabaq, yerkökü, qovun və s. Bu tərəvəz və meyvələr yuxarı tənəffüs yollarının selikli qişasını viruslardan qorumağa kömək edən beta-karotenlə zəngindir. Onun sayəsində bakteriya və viruslar orqanizmə daha az daxil olacaq.
Sarı-narıncı qidalara əlavə olaraq bu vitamin süd məhsullarında da mövcuddur. Lakin yağ miqdarı yüksək olduğundan az miqdarda istehlak edilməlidir. Həmçinin bu faydalı element bədəndə saxlanılma xüsusiyyətinə malikdir, ehtiyac olduqda bədənin müdafiəsinə qalxır.
C vitamini eyni dərəcədə vacibdir. Ancaq C vitamini ehtiyatını təmin etmək çətindir, amma çox faydalıdır: hüceyrə immunitetinə təsir göstərir, bədəni zərərdən qoruyur, oksidant sayılır”.
Aytən Məftun
-
Avropa13:37Britaniyada 200 evin sakini təcili təxliyə edildi: Polşanın 2 vətəndaşı saxlanıldı - Səbəb?
-
Dünya13:04İmamoğluna qarşı 450 min dollarlıq rüşvət iddiası: Ailəm təhlükədədir
-
Dünya12:57ABŞ-dan vətəndaşlarına çağırış: Venesuelanı dərhal tərk edin - Müharibə?
-
İdman12:28Türkiyədə növbəti həbslər: "Fənərbağça" və "Qalatasaray"ın futbolçuları, klub prezidenti... - VİDEO
-
Nida Xəbər 12:07Müdafiə Nazirliyinin yüksək vəzifəli əməkdaşı saxlanıldı
-
Nida Xəbər 11:53Nazir Əbdül Bayramovu vəzifəsindən azad etdi - FOTO
-
Sosial11:15Pensiyalar artırılacaq
-
Region11:13Rusiyalı dənizçilər İranda girov saxlanılır: Nə baş verir?













.jpg)




.jpg)



.jpg)















