Sağlamlıq
Xərçəng riskini azaldan MƏŞHUR MƏHSUL: çəyirdəkli halda... - FOTO
"Zeytun yemək bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər".
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Moskva" şəhər xəbər agentliyinə müsahibəsində paytaxtın səhiyyə idarəsinin baş dietoloqu Antonina Starodubova bildirib .
O deyib ki, 10 zeytun gündəlik lif qəbulunun təxminən beş faizini ehtiva edir:
"Bu məhsulu yemək bağırsaqların fəaliyyətinə faydalı təsir göstərməklə yanaşı, xərçəngə tutulma riskini də azaldır".
"Məhz pəhriz lifinə görə zeytun zeytun yağından daha az kalori ehtiva edir - 120 kaloriyə (bir xörək qaşığı yağa ekvivalent) 60 qram zeytun (10-20 zeytun) yeyə bilərsiniz", - mütəxəssis izah edib.
O, qeyd edib ki, konservləşdirilmiş çəyirdəkli zeytunlara üstünlük verilməlidir. Çünki onların təbii dadı daha çox, duzu isə azdır.
"Zeytun və ya zeytun yağı arasındakı fərqlərə gəlincə, bu fikir əhəmiyyətsizdir. Buna görə də dadmaq üçün ən çox bəyəndiyinizi seçməlisiniz", - Starodubova əlavə edib.
Hüseyn
-
Qoroskop00:35
Günün qoroskopu: bir sıra mətləblər əyan olacaq
-
Nida Xəbər 1 May 23:50
Paşinyan: Mümkün qədər tez...
-
Hadisə1 May 23:26
Qızı evdən qaçan ata efirdə göz yaşı tökdü - VİDEO
-
İqtisadi gündəm1 May 22:50
Dolların qiyməti ilə bağlı QƏRAR
-
Region1 May 22:42
Türkiyə ordusu şəhid verdi
-
İKT1 May 20:50
Telekanallarla bağlı statistika AÇIQLANDI - Ən çox bu verilişlər...
-
Region1 May 20:40
"Xarici agentlər haqqında" qanun layihəsi ikinci oxunuşda qəbul edildi
-
Magazin11 May 20:30
"Komedixana"nın aktrisası rəqsi ilə diqqət çəkdi - VİDEO