Sağlamlıq
Yaşlanma prosesini ləngidən məhsullar məlum oldu
Balanslaşdırılmış qidalanmanın əhəmiyyətindən söz açan dietoloq Anna Konovalova orqanizmin qocalma prosesini ləngidən qidaları açıqlayıb.
Publika.az">Publika.az xəbər verir ki, mütəxəssis bu barədə RİA Novosti-yə müsahibəsində danışıb.
“Qış dövrü ilə bağlı qidalanmadakı dəyişiklikləri nəzərə alaraq, əlbəttə ki, balıqlara diqqət yetirmək lazımdır. Tam zülal, doymamış yağ turşuları və mikroelementlərin mənbəyidir. Həftədə ən azı iki-üç porsiya 110-140 qram yemək tövsiyə olunur. Yağlı balıqlar orqanizmin sağlamlığı üçün xüsusilə faydalıdır", - dietoloq qeyd edib.
Mütəxəssis vitamin mənbəyi olan tərəvəz və meyvələrin, həmçinin doymamış yağ turşuları və mikroelementlərlə zəngin olan qoz-fındıq kimi çərəzlərin müntəzəm yeyilməsinin vacibliyini də qeyd edib.
-
Dünya16:54
Türkiyəli müəllimdən Azərbaycanla bağlı təsirli addım: Bayrağımızı... - VİDEO
-
Rəsmi xronika16:22
Prezident bu nazirə ali xüsusi rütbə verdi
-
Hadisə16:18
Bu şəxs Azərbaycandan məcburi çıxarılacaq: görün nə edib
-
Hadisə15:47
Bakıda MTN-də işləmiş qadını aldadıb 15 min manat aldılar
-
Magazin115:06
"Ailəli qadınların etdiklərini eşidəndə..." - VİDEO
-
İdman14:14
Sürətli yolların ərəb gözəli: O, ABŞ-ın tarixinə necə düşüb?
-
Dünya13:30
Putindən ən yaxın dostuna sürpriz hədiyyə: Yük təyyarəsi ilə göndərdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:16
Dollarla bağlı SON MƏZƏNNƏ - İlk dəfə olaraq bu həddi ÖTDÜ