Pomidorun ölümcül zərərləri açıqlandı
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Pomidorun ölümcül zərərləri açıqlandı

Diyetoloq Mariya Rozanova pomidorun potensial təhlükələrindən danışıb.

Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, diyetoloqun sözlərinə görə, pomidorun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

“Əgər pomidorlar yolun yaxınlığında və ya kimya zavodlarında yetişdirilibsə, onda ağır metalların, duzların olma ehtimalı yüksəkdir. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxara, yaxud belə pomidorların böyük miqdarda davamlı istifadəsi böyrəklərdə və ya öd kisəsində daşlara səbəb ola bilər. Əgər becərilmə zamanı fermerlər üst sarğı dozasını normadan artıq ediblərsə, belə pomidorlarda nitratlar toplanır”, - Rozanova Beşinci kanala müsahibəsində deyib.

Diyetoloq yetişməmiş pomidor və kartofda olan zəhərli maddə solanini də misal çəkib:

Yetişməmiş pomidorlarda solanin var. İlk baxışdan çox təhlükəli deyil, çünki bu üzvi birləşmədən zəhərlənmək üçün bir neçə kiloqram pomidor yemək lazımdır. Lakin bu məhsullardan şirə və ya pasta hazırlanırsa, o zaman dozası artır, hətta insanı komaya da sala bilər. Yalnız yetişmiş meyvələri seçin və sertifikatlı mağazalardan alın”.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm