Sağlamlıq
Pomidorun ölümcül zərərləri açıqlandı
Diyetoloq Mariya Rozanova pomidorun potensial təhlükələrindən danışıb.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, diyetoloqun sözlərinə görə, pomidorun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
“Əgər pomidorlar yolun yaxınlığında və ya kimya zavodlarında yetişdirilibsə, onda ağır metalların, duzların olma ehtimalı yüksəkdir. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxara, yaxud belə pomidorların böyük miqdarda davamlı istifadəsi böyrəklərdə və ya öd kisəsində daşlara səbəb ola bilər. Əgər becərilmə zamanı fermerlər üst sarğı dozasını normadan artıq ediblərsə, belə pomidorlarda nitratlar toplanır”, - Rozanova “Beşinci kanal”a müsahibəsində deyib.
Diyetoloq yetişməmiş pomidor və kartofda olan zəhərli maddə solanini də misal çəkib:
“Yetişməmiş pomidorlarda solanin var. İlk baxışdan çox təhlükəli deyil, çünki bu üzvi birləşmədən zəhərlənmək üçün bir neçə kiloqram pomidor yemək lazımdır. Lakin bu məhsullardan şirə və ya pasta hazırlanırsa, o zaman dozası artır, hətta insanı komaya da sala bilər. Yalnız yetişmiş meyvələri seçin və sertifikatlı mağazalardan alın”.
-
MDB13:10Tikinti şirkətinin rəhbəri maaş üçün gələn fəhlələrə atəş açdı
-
MDB12:50Kadırov elə bir dəhşətli döyüş kadrı yaydı ki... - VİDEO
-
MDB12:30Əsgər gedən reper xüsusi təyinatlılarda xidmətə başladı - FOTO
-
Hadisə11:51Şəmkirdə məktəb direktorunun işdən çıxarılmasının səbəbi məlum oldu
-
Hadisə11:42Sürücünü döyən “Socar”ın əməkdaşı həbs olundu
-
İdman11:31Qvardiola Mançesterdəki restoranını bağladı - FOTOLAR
-
Sosial11:20Azərbaycanda əməkhaqqı belə ödəniləcək: İşçiyə xeyirdir, müdirə ziyan
-
Səhiyyə09:41Həkimdən qan azlığına görə dərman atanlara xəbərdarlıq!



























