Sağlamlıq
Pomidorun ölümcül zərərləri açıqlandı
Diyetoloq Mariya Rozanova pomidorun potensial təhlükələrindən danışıb.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, diyetoloqun sözlərinə görə, pomidorun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
“Əgər pomidorlar yolun yaxınlığında və ya kimya zavodlarında yetişdirilibsə, onda ağır metalların, duzların olma ehtimalı yüksəkdir. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxara, yaxud belə pomidorların böyük miqdarda davamlı istifadəsi böyrəklərdə və ya öd kisəsində daşlara səbəb ola bilər. Əgər becərilmə zamanı fermerlər üst sarğı dozasını normadan artıq ediblərsə, belə pomidorlarda nitratlar toplanır”, - Rozanova “Beşinci kanal”a müsahibəsində deyib.
Diyetoloq yetişməmiş pomidor və kartofda olan zəhərli maddə solanini də misal çəkib:
“Yetişməmiş pomidorlarda solanin var. İlk baxışdan çox təhlükəli deyil, çünki bu üzvi birləşmədən zəhərlənmək üçün bir neçə kiloqram pomidor yemək lazımdır. Lakin bu məhsullardan şirə və ya pasta hazırlanırsa, o zaman dozası artır, hətta insanı komaya da sala bilər. Yalnız yetişmiş meyvələri seçin və sertifikatlı mağazalardan alın”.
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ
-
MDB4 Noyabr 23:00Məşhur teleaparıcı 77 yaşında vəfat etdi - FOTO
-
Magazin14 Noyabr 22:24“Aygün xanımla aramızda soyuqluq var idi”
-
Sosial4 Noyabr 21:00Azərbaycanda bu rayon ləğv olunur?
-
ABŞ4 Noyabr 19:00Abortdan imtina edən 18 yaşlı sevgilisini AMANSIZCASINA QƏTLƏ YETİRDİ




































