Sağlamlıq
Pomidorun ölümcül zərərləri açıqlandı

Diyetoloq Mariya Rozanova pomidorun potensial təhlükələrindən danışıb.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, diyetoloqun sözlərinə görə, pomidorun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
“Əgər pomidorlar yolun yaxınlığında və ya kimya zavodlarında yetişdirilibsə, onda ağır metalların, duzların olma ehtimalı yüksəkdir. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxara, yaxud belə pomidorların böyük miqdarda davamlı istifadəsi böyrəklərdə və ya öd kisəsində daşlara səbəb ola bilər. Əgər becərilmə zamanı fermerlər üst sarğı dozasını normadan artıq ediblərsə, belə pomidorlarda nitratlar toplanır”, - Rozanova “Beşinci kanal”a müsahibəsində deyib.
Diyetoloq yetişməmiş pomidor və kartofda olan zəhərli maddə solanini də misal çəkib:
“Yetişməmiş pomidorlarda solanin var. İlk baxışdan çox təhlükəli deyil, çünki bu üzvi birləşmədən zəhərlənmək üçün bir neçə kiloqram pomidor yemək lazımdır. Lakin bu məhsullardan şirə və ya pasta hazırlanırsa, o zaman dozası artır, hətta insanı komaya da sala bilər. Yalnız yetişmiş meyvələri seçin və sertifikatlı mağazalardan alın”.

-
İdman04:50
İspaniya klublarının maaş həddi: “Real”la “Barsa” arasında uçurum var
-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO