Sağlamlıq
Son günlər turşulardan zəhərlənmə halları artıb: SƏBƏB NƏDİR? - VİDEO
“Ev şəraitində hazırlanan turşulardan zəhərlənmə ehtimalı daha yüksəkdir”.
Publika.az bildirir ki, bunu “Xəzər Xəbər”ə müsahibəsi zamanı qida üzrə mütəxəsis Məshəti Hüseynova deyib.
Onun sözlərinə görə, konservlərin tərkibində yaranan mikroblar xəstəliyə, zəhərlənməyə, hətta ölümə də səbəb ola bilər.
Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, ev üsulu ilə hazırlanan turşular istifadəyə açıldığı gündən ən gec iki-üç gün ərzində yeyilməlidir.
Mütəxəssis ev şəraitində konservləşdirilmiş qida hazırladıqda steril qaydalara riayət etməyi, çürük tərəvəzlərdən istifadə etməməyi məsləhət görür.
Ətraflı süjetdə:
-
Sosial02:00
Sevgi, yoxsa pul? - Bakıda maraqlı SORĞU - VİDEO
-
Qoroskop00:30
Günün ulduz falı: sizə mane olmağa çalışan adam qarşınıza çıxarsa...
-
Magazin200:15
Yıldız Tilbe polis maşınını vurdu
-
Nəqliyyat3 May 23:28
Bu yolda sürət həddi endirildi
-
Magazin13 May 23:15
Erməni baş prokurordan Kamil Zeynallı ilə bağlı AÇIQLAMA
-
Sosial3 May 22:14
Tarif Şurasından QƏRAR: Bu tarixdən qüvvəyə minəcək
-
Magazin23 May 21:30
Gənc aktyor evində ölü tapıldı
-
Hadisə3 May 21:10
6 gündür axtarışda olan Nigar tapıldı: Niyə qaçıbmış? - VİDEO