Sağlamlıq
Son günlər turşulardan zəhərlənmə halları artıb: SƏBƏB NƏDİR? - VİDEO
![](https://publika.az/storage/2024/01/22/tursu.jpg?v1722036443)
“Ev şəraitində hazırlanan turşulardan zəhərlənmə ehtimalı daha yüksəkdir”.
Publika.az bildirir ki, bunu “Xəzər Xəbər”ə müsahibəsi zamanı qida üzrə mütəxəsis Məshəti Hüseynova deyib.
Onun sözlərinə görə, konservlərin tərkibində yaranan mikroblar xəstəliyə, zəhərlənməyə, hətta ölümə də səbəb ola bilər.
Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, ev üsulu ilə hazırlanan turşular istifadəyə açıldığı gündən ən gec iki-üç gün ərzində yeyilməlidir.
Mütəxəssis ev şəraitində konservləşdirilmiş qida hazırladıqda steril qaydalara riayət etməyi, çürük tərəvəzlərdən istifadə etməməyi məsləhət görür.
Ətraflı süjetdə:
![Publika.az](https://publika.az/assets/main/image/logo-nav.png)
-
İdman03:19
Ailəsi ilə istirahət edir: məkanı gizli saxlayır - FOTOLAR
-
Sağlamlıq02:18
Bu tərəvəz kişiləri prostat xərçəngindən qoruyur - Uroloqdan tövsiyə
-
Magazin101:48
Ebru Gündeşdən boşanma iddialarına CAVAB - FOTO
-
İdman01:20
Məşq edərkən maşın vurdu: Paris-2024-ü buraxacaq
-
Qoroskop00:42
Günün qoroskopu: gəlirləriniz arta bilər
-
Nida Xəbər 00:27
Sərdar Cəlaloğlu namizədliyini geri götürdü - Səbəbini belə izah etdi
-
Magazin100:12
"Ərim deyir ki, üçüncü uşaq olmasa, səni boşayacam" - Sevda Yahyayeva
-
İdman26 İyul 22:00
Azərbaycan nümayəndə heyəti paraddan keçdi - VİDEO