Təbii yağı saxtasından necə ayıraq? - VACİB MƏLUMATLAR
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Təbii yağı saxtasından necə ayıraq? - VACİB MƏLUMATLAR

Yediyimiz qidaların təbii olması sağlamlıq baxımından vacibdir. Lakin qidaların təbii olub-olmadığını anlamaq asan deyil.

Publika.az təbii kərə yağını müəyyən etməyin üsullarını təqdim edir:

Son illər kərə yağı sağlam qidalanma ilə bağlı siyahıda ilk yerlərdən birini tutur. Lakin bunun üçün onun təbii olması mütləqdir.

Otaq temperaturunda saxlanılanda çörəyin üzərinə asanlıqla çəkə bilirsinizsə, bu artıq istifadə etdiyiniz yağın təmizliyindən xəbər verir. Digər vacib məqam kərə yağı əriyərkən üzərində yaranan köpüklərdir. Köpüklər də yağın təbiiliyini göstərir.

Keyfiyyətli və təbii kərə yağının rənginin sarı olması mütləq deyil. Əgər yağın kənddə hazırlandığına əminsinizsə, sarı rəng keyfiyyətin xəbərçisi ola bilər. Lakin marketdə sapsarı rəngli kərə yağı içərisində çoxlu qatqı maddəsinin olduğunu göstərir. Buna görə də rəngi işıqda ağa bənzəyən, çox açıq rəngli olmayan kərə yağı almağa çalışın.

Kərə yağının keyfiyyətini elə onun paketini açarkən yayılan qoxu ilə də anlaya bilərsiniz. Paketdən yağ qoxusu gəlmirsə, o saxta ola bilər. Eyni zamanda təbii kərə yağı ilə bişirilən yemək çox iştah açır.

Gülxar

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm