Sağlamlıq
Kimlərə meyvə və tərəvəz smuziləri olmaz?
Dietoloq Marqarita Korolyeva meyvə smuzilərini karbohidrat mübadiləsi pozulmuş və köklüyə meylli insanlara tövsiyə etməyib.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə o, “RİA Novosti”yə danışıb.
“Xüsusi emal olunmuş smuzilərin tərkibində çox miqdarda vitamin, mineral və digər bioloji aktiv komponent var. Lakin karbohidrat mübadiləsi pozulan və kökəlməyə meylli insanlar üçün meyvələri yaxşıca çeynəyərək yemək məsləhətdir. Belə problemləri olmayan insanlar həm meyvə, həm də tərəvəz smuzilərindən istifadə edə bilərlər, amma sonuncularına diqqət yetirmək daha yaxşıdır. Xiyar, avokado, kərəvizdən hazırlanan smuzilər xüsusilə faydalıdır, həmçinin laym və ya limon suyu, çia toxumları, fındıq və qoz, təmizlənməmiş zeytun və ya kətan yağı əlavə edə bilərsiniz. Smuzini gündə bir dəfə, yemək aralarında içməlisiniz” , - dietoloq açıqlamasında bildirib.
Ancaq həkim Sergey Oblojko hesab edir ki, ən yaxşı seçim qarışıq meyvə və tərəvəz smuziləridir:
“Tərəvəz və meyvədən hazırlanmış smuzi sayəsində bir daşla iki quş vururuq. Çünki həddən artıq şirin meyvə smuzilərini yemək düzgün deyil. Müxtəlif kombinasiyalar çoxdur və yay smuzi hazırlamaq üçün ən yaxşı vaxtdır, müxtəlif meyvə və tərəvəz kombinasiyalarını sınaya bilərsiniz” , - S.Oblejko bildirib.
Aytən Məftun
-
Dünya01:55
Berbokun Bakıda niyə nikah üzüyü taxmadığı bilindi
-
Hadisə00:55
Azərbaycanlı "diplomat" İstanbulda saxlanıldı - 70 kilo qızılla
-
Qoroskop00:35
Günün qoroskopu: çəkdiyiniz zəhmətin bəhrəsini görəcəksiniz
-
İdman22 Noyabr 23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 22 Noyabr 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122 Noyabr 22:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB22 Noyabr 21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region22 Noyabr 21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi