Sağlamlıq
Qocalmanı sürətləndirən məhsullar: kolbasa, sosiska və...
Rusiyalı həkim və televiziya aparıcısı Aleksandr Myasnikov “Rossiya-1” telekanalının efirində qocalma prosesini sürətləndirən məhsulların adını açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, rasionda əsasən tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsulları olmalıdır.
“Tərkibində artıq miqdarda şəkər, duz və zərərli yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Həddindən artıq yemək və artıq kalori də bədənə təsir göstərir. Çox işlənmiş ət və sosiska da qocalmanı sürətləndirir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı 2015-ci ildə kolbasa, sosiska və donuz ətinin tərkibində kanserogen maddələr olduğunu elan edib”, - həkim yekunda bildirib.
Aytən Məftun
-
Nida Xəbər 12:44
Ermənistan prezidenti Azərbaycanla sülh müqaviləsi haqda: Yaxın 4 həftə ərzində...
-
İdman12:14
Ronaldinyonun oğlu atasının yolu ilə gedir: Bu gözəl isə onu darıxmağa qoymur - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:31
Leyla Əliyeva Qocalar evində - FOTO
-
Dünya09:48
Mask ermənilərə söz verdi: Növbəti əlverişli fürsətdə...
-
MDB09:12
Avtomobillərin texniki baxış qiymətləri yenidən bahalaşacaq
-
Magazin208:22
"Qremmi" mükafatlı müğənni vəfat etdi
-
Hadisə07:55
Azərbaycanın iki rayonunda evləri böcəklər basdı - FOTO
-
Kriminal05:45
Piramida üsulu ilə pulu belə oğurlayırlar - VİDEO