Sağlamlıq
Qocalmanı sürətləndirən məhsullar: kolbasa, sosiska və...
Rusiyalı həkim və televiziya aparıcısı Aleksandr Myasnikov “Rossiya-1” telekanalının efirində qocalma prosesini sürətləndirən məhsulların adını açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, rasionda əsasən tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsulları olmalıdır.

“Tərkibində artıq miqdarda şəkər, duz və zərərli yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Həddindən artıq yemək və artıq kalori də bədənə təsir göstərir. Çox işlənmiş ət və sosiska da qocalmanı sürətləndirir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı 2015-ci ildə kolbasa, sosiska və donuz ətinin tərkibində kanserogen maddələr olduğunu elan edib”, - həkim yekunda bildirib.
Aytən Məftun
-
Sosial21:00Azərbaycanda bu rayon ləğv olunur?
-
ABŞ19:00Abortdan imtina edən 18 yaşlı sevgilisini AMANSIZCASINA QƏTLƏ YETİRDİ
-
Nida Xəbər 18:48Baş Prokurorluq onun xəstəxanada ölümü bağlı AÇIQLAMA YAYDI
-
ABŞ18:36ABŞ-ın keçmiş vitse-prezidentinin ölüm səbəbi AÇIQLANDI
-
İdman18:24Qarabağ”ın “Çelsi” ilə oyunundan öncəki son məşqindən FOTOLAR
-
Sosial17:55Azərbaycanda bu vəzifəli şəxslər ifşa edildi - RƏSMİ
-
Hadisə17:25Bakıda çoxmənzilli binadakı yanğın söndürüldü
-
Sosial17:22Sabah Bakının bəzi qəsəbələrində su kəsiləcək








































