Sağlamlıq
Hər qiyməsi ÖLÜMÜ YAXINLAŞDIRIR - Bu rəngli ətlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

Mal əti, donuz əti, qoyun əti və digər qırmızı ət məhsulları sevənlərdə ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riski daha yüksək ola bilər. Bu günə qədər aparılan ən böyük araşdırmalar bunu təsdiqləyir.
Publika.az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, bununla bağlı Oksford Universitetinin alimləri xəbərdarlıq ediblər.
Mütəxəsislər sağlam qalmaq üçün qırmızı ət yerinə toyuq və ya hinduşka yeməyi məsləhət görürlər.
Alimlər ümumilikdə 1,4 milyondan çox insanın iştirak etdiyi 13 böyük kohort tədqiqatı üzərində işləyiblər. Bütün könüllülərin yemək vərdişləri və pəhrizləri haqqında ətraflı araşdırma aparıblar və 30 ildir sağlamlıqlarını izləyiblər.
Verilənlərin nəzərdən keçirilməsi gündəlik istehlak edilən hər 50 qram çiy qırmızı ətin (zəmanətli gündəlik rasion 85 qramdır) iskemik ürək xəstəliyi riskini 9% artırdığını göstərib. Gündəlik rasiona 50 qram donuz və ya jambon kimi işlənmiş ət əlavə etmək bu riski 18 faiz artırır.
Tədqiqatlar həmçinin hər hansı bir miqdarda quş əti istehlakının ürək işemik xəstəliyi riski ilə əlaqəli olmadığını göstərib.
Hüseyn


-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Region19 Sentyabr 23:25
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: Xəsarət alanlar var - Fotolar
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu
-
ABŞ19 Sentyabr 19:20
Tramp yenə ölümdən döndü - Bu dəfə helikopterində nasazlıq yarandı
-
MDB19 Sentyabr 19:10
Rusiya qırıcıları indi də bu ölkənin hava məkanını pozdu
-
İdman19 Sentyabr 19:00
Piastri Bakıda qaydanı pozdu: Araşdırma aparılır