Sağlamlıq
Bu növ ətdən imtina edənlər daha uzun yaşayır - TÖVSİYƏ

Pediatr-immunoloq Andrey Prodeus Birinci Kanalda yayımlanan “Sağlam yaşa” verilişinin efirində bildirib ki, kolbasa və sosiska kimi rəfinə edilmiş ətdən imtina ömrü uzadır.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, buraya bütün kolbasalar, sosiska, sardelka, servlelatlar, karbonadlar, ət konservləri, bir sözlə rəfinə edilmiş hər şey aiddir.
İmmunoloq bildirib ki, bir insan emal olunmuş ət yeyəndə qanda təzyiq səviyyəsi yüksəlir, çünki bu qrup məhsullarda çox miqdarda duz var. Həkim onu da əlavə edib ki, kolbasalardan həddən artıq istifadə nəticəsində arterial hipertenziya və ya hipertoniya meydana gələ bilər.
"Gündə 50 qramdan çox yarımfabrikat ət yeyənlərdə bağırsaq xərçəngi riski bu qida qrupunu istehlak etməyənlərə nisbətən 18 faiz daha yüksəkdir. Kolbasa və sosiskaların tez-tez istifadəsi digər təhlükəli nəticəsi orqanizmdə sidik turşusunun yüksək olması səbəbindən yaranan gut xəstəliyinin inkişafıdır. Bu insanlar şiddətli ağrı sindromları yaşayırlar", - Andrey Prodeus yekunda bildirib.
Aytən Məftun

-
Region03:43
İran İsrail telekanalına hücum planlarını AÇIQLADI
-
Nida Xəbər 03:13
"İranın oyundan çıxması Azərbaycanın Zəngəzur üzərində nəzarətini gücləndirəcək" - VİDEO
-
Qoroskop00:00
Gününü ULDUZ FALI - Hər nədirsə, onu bu gün seçin
-
Hadisə19 İyun 23:36
Bakıda çoxmərtəbəli yaşayış binasında GÜCLÜ YANĞIN - YENİLƏNDİ
-
Rəsmi xronika19 İyun 23:24
Prezidentin Türkiyə səfərindən YENİ VİDEO
-
Nida Xəbər 19 İyun 23:12
General-mayorun müsadirə olunmuş əmlakı satıldı, pulu onlara PAYLANDI
-
Magazin119 İyun 22:36
Məşhur müğənni Xalq artisti adından MƏHRUM EDİLDİ
-
Sağlamlıq19 İyun 22:00
Şəkər haqqında məşhur mif doğru deyilmiş…