Sağlamlıq
Bu növ ətdən imtina edənlər daha uzun yaşayır - TÖVSİYƏ
Pediatr-immunoloq Andrey Prodeus Birinci Kanalda yayımlanan “Sağlam yaşa” verilişinin efirində bildirib ki, kolbasa və sosiska kimi rəfinə edilmiş ətdən imtina ömrü uzadır.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, buraya bütün kolbasalar, sosiska, sardelka, servlelatlar, karbonadlar, ət konservləri, bir sözlə rəfinə edilmiş hər şey aiddir.
İmmunoloq bildirib ki, bir insan emal olunmuş ət yeyəndə qanda təzyiq səviyyəsi yüksəlir, çünki bu qrup məhsullarda çox miqdarda duz var. Həkim onu da əlavə edib ki, kolbasalardan həddən artıq istifadə nəticəsində arterial hipertenziya və ya hipertoniya meydana gələ bilər.
"Gündə 50 qramdan çox yarımfabrikat ət yeyənlərdə bağırsaq xərçəngi riski bu qida qrupunu istehlak etməyənlərə nisbətən 18 faiz daha yüksəkdir. Kolbasa və sosiskaların tez-tez istifadəsi digər təhlükəli nəticəsi orqanizmdə sidik turşusunun yüksək olması səbəbindən yaranan gut xəstəliyinin inkişafıdır. Bu insanlar şiddətli ağrı sindromları yaşayırlar", - Andrey Prodeus yekunda bildirib.
Aytən Məftun
-
Magazin205:15
Günel Ferdi Tayfurla FOTOLARINI PAYLAŞDI
-
ABŞ04:14
Daha bir ölkədə TƏYYARƏ QƏZASI: ölən və çox sayda yaralanan var - VİDEO
-
Hadisə03:43
Azərbaycanda müəmmalı ölüm: mərhumun həyat yoldaşı hər şeyi danışdı - VİDEO
-
Sosial00:45
Polad Həşimovun anası Hökümənin həyat yoldaşı ilə görüşdü - VİDEO
-
Səhiyyə00:30
Əhali arasında yayılan virus çox təhlükəlidir - ÖLÜM RİSKİ VAR / VİDEO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Romantik münasibətləriniz güclənə bilər
-
Mistika2 Yanvar 23:24
"Yeni Nostradamus"dan proqnozlar - 2025-ci ildə nələr baş verəcək?
-
Dəb2 Yanvar 22:48
Məşhur moda brendinin yaradıcı VƏFAT ETDİ - FOTO