Sağlamlıq
Çayda gizlənən zəhər

Çay dəmlədikdən sonra dərhal içilməlidir, uzun müddət saxlanılması mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər və belə bir içkini içmək çox tövsiyə olunmur.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Sputnik" radiosuna müsahibəsində "Live Food" proqramının müəllifi və aparıcısı Sergey Malozyomov danışıb.
Onun sözlərinə görə, burada əsas rolu kompozisiya oynayır: əgər söhbət heç bir qatqısız adi qara və ya yaşıl çaydan gedirsə, o zaman bir-iki saat ərzində dəhşətli bir hal olmayacaq. Lakin müxtəlif çiçəklər, giləmeyvə və digər ədviyyatlar əlavə edilmiş çayı uzun müddət saxlamaq olmaz. Bir neçə saatdan sonra belə çaylarda zəhərlənməyə səbəb ola biləcək mikrob florasının böyüməsi başlayır və mikrobların çoxalması riski daha da artır.
Aytən Məftun

-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu