Sağlamlıq
Çayda gizlənən zəhər
Çay dəmlədikdən sonra dərhal içilməlidir, uzun müddət saxlanılması mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər və belə bir içkini içmək çox tövsiyə olunmur.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Sputnik" radiosuna müsahibəsində "Live Food" proqramının müəllifi və aparıcısı Sergey Malozyomov danışıb.
Onun sözlərinə görə, burada əsas rolu kompozisiya oynayır: əgər söhbət heç bir qatqısız adi qara və ya yaşıl çaydan gedirsə, o zaman bir-iki saat ərzində dəhşətli bir hal olmayacaq. Lakin müxtəlif çiçəklər, giləmeyvə və digər ədviyyatlar əlavə edilmiş çayı uzun müddət saxlamaq olmaz. Bir neçə saatdan sonra belə çaylarda zəhərlənməyə səbəb ola biləcək mikrob florasının böyüməsi başlayır və mikrobların çoxalması riski daha da artır.
Aytən Məftun
-
Cənubi Qafqaz09:50
Paşinyan 1000-dən çox xüsusi təyinatlını sərhədimizə göndərdi - Nə baş verir?
-
Hadisə09:35
Tanınmış aşığın gəlini evdən qaçdı - VİDEO
-
Nida Xəbər 09:30
Ermənistan polisi Azərbaycanla sərhəddə xüsusi əməliyyat keçirir - Saxlanılanlar var
-
Hadisə09:18
Əri tərəfindən başı kəsilən Sevincin toy görüntüləri - VİDEO
-
Magazin208:45
18 il sonra Şeron Stoundan “Kurtlar Vadisi” ETİRAFI - VİDEO
-
Ekologiya08:30
Bakıda küləkli hava nə vaxtadək davam edəcək?
-
Nəqliyyat08:25
Bu yolda avtomobillərin hərəkətinə məhdudiyyət qoyuldu
-
İdman08:20
Reşford yenə gecə klubunda: Bu dəfə kolumbiyalı gözəllə – FOTO