Arıqlamağa mane olan PƏHRİZ SƏHVLƏRİ
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Arıqlamağa mane olan PƏHRİZ SƏHVLƏRİ

"Sağlam qidalardan bəziləri gizli yağ mənbələri ola bilər. Xüsusilə, qida rasionuna qranola və hazır şorbaların daxil edilməsi arıqlama prosesini ləngidə bilər"

Publika.az "The Sun" istinadla xəbər verir ki, bunu dietoloq Sofi Bertrand bildirib.

Bertrand, yeni başlayanlar üçün salat soslarını diqqətlə seçməyi məsləhət görüb:

"Mayonez, ferma sousu və ya Sezar sousu kimi müxtəlif hazır souslarda doymuş yağ və duz yüksəkdir. Arıqlamaq üçün salatların kalorili məzmununu minimuma endirmək lazımdır, ona görə də onlara bir az zeytun yağı, şərab sirkəsi və ya limon suyu səpmək daha yaxşıdır".

Səhər yeməyi üçün qranola da arıqlama prosesini ləngidə bilər. Bertrand bu məhsulu rəqəm üçün təhlükəli adlandırb, çünki tərkibində çoxlu quru meyvələr, əhəmiyyətli miqdarda qoz-fındıq və şəkər var:

""Şəkər" sözü həmişə aydın ifadə edilmir. Bunun əvəzinə, çox güman ki, bal və ya hətta ağcaqayın siropu etiketdə olacaq. Bununla belə, ağcaqayın siropunun daha sağlam bir alternativ olduğunu düşünməyə aldanmayın. Bütün həqiqət budur ki, şəkər şəkərdir. Eyni səbəbdən, çəki düzəldərkən ani yulaf əzməsindən qaçınmalısınız. Daha sağlam alternativ olaraq, qoz-fındıq və yunan qatığı ilə yulaf ezmesinin qarışığını təklif edirəm".

Arıqlamağınıza mane olan başqa bir səhv hazır şorbalardır. Bertrandın sözlərinə görə, onların tərkibində zülal azdır, lakin əlavə duzu yüksəkdir, bu da mayenin tutulmasına və şişkinliyə səbəb olur. Pəhriz menyusunda yalnız az yağlı ev şorbaları olmalıdır.

Hüseyn İbadlı

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm