Çəki atmağınıza mane olan qidalar
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Çəki atmağınıza mane olan qidalar

Bəzən nə qədər pəhriz saxlasanız da çəki ata bilmirsiniz. Bəs görəsən, bunun səbəbi nədir?

Publika.az xarici mediaya istinadən çəkinizin azalmamasının səbəbini təqdim edir:

Hər kəs eyni pəhriz forması ilə arıqlaya bilməz. Hər kəsin orqanizmi pəhrizə müxtəlif reaksiya verir. Nə qədər yediyinizin, nə seçdiyinizin, etdiyiniz idmanın orqanizminizə uyğun olub-olmaması önəmlidir. İlk növbədə hər gün yediklərinizin kalorisini hesablamağı unudun.

Ağ çörək - Kalorisi çox olmasa da, tez-tez acmağınıza səbəb olacaq. Buna görə də ilk növbədə qida rasionunuzdan ağ çörəyi çıxardın. çörək sevirsinizsə, onu qara çörəklə əvəzləyin.

Çips yemək - Bu, arıqlamaq cəhdinizi yerə vuracaq. Yağlı, ətlə boş olan yeməkdən daha çox kalorisi var.

Quru meyvə - Çoxları elə bilir ki, pəhriz zamanı quru meyvə yeyə bilərlər. Qurudulmuş meyvənin tərkibində şəkər daha çoxdur. Bunun üçün təbii meyvə yeməyiniz daha uyğundur.

Dondurma - Tərkibi yağla boldur. Buna görə də çəki atmaq istəyənlərin yeməsi məsləhət deyil.

"Fast food" - Tərkibində olan yağlar orqanizmdə uzun müddət qalır. Onları yox etmək çox çətindir. Tək piylənməyə səbəb olmur, orqanizmin tez yaşlanmasına gətirib çıxarır.

Qurabiyə - İstər şokolad, istər fındıqlı forması orqanizmə ziyandır.

Sosiska, kolbasa - Çalışın bacardığınız qədər az istifadə edəsiniz. Çünki orqanizmdə uzun müddət qalır, çətin həzm olunur. (axşam.az)

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm