Maraq dünyası
Yeni kəşf: Azotsuz kartof yeyəcəyik
Azot gübrələri istixana qazlarının mənbələrindən biri hesab olunur. Elə buna görə də alimlər kənd təsərrüfatı bitkilərini mümkün qədər az azotdan istifadə edəcək şəkildə modifikasiya etməyin yollarını axtarırlar.
Publika.az xəbər verir ki, “New Phytologist” jurnalının məlumatına görə, elm adamları kartofda müəyyən zülal aşkar ediblər ki, onun bloklanması bitkinin azotdan asılılığını azalda bilər.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, bu zülal kartofun yumrulaşmasında əsas rol oynayır. Son araşdırmalar onun müəyyən bir DNT sahəsinə bağlandığını ortaya qoyub.
Bu zülal azotla əlaqəli genlərin fəaliyyətini dəyişdirir. Alimlərin kəşfi yeni kartof sortlarının və ya kartofu azotdan daha az asılı hala gətirən, lakin məhsuldarlığa zərər verməyən dərmanların yaradılması üçün əsas ola bilər.
Tural
-
Sosial20:00Bakıda 14 yaşlı qız ANA OLDU - DİN araşdırma aparır
-
Nida Xəbər 19:24Əli Abbasov deputat mandatından məhrum edildi
-
Sosial19:00Paytaxtın bu ərazilərində QAZ KƏSİLƏCK
-
Avropa18:50Xanım mer şəhər şurasının KATİBİNİ DÖYDÜ - Sağlamlığına ciddi ziyan dəyib
-
Sosial18:40Dostlar arasında böyrək davası - “Qardaş kimi ciyərimi də verərəm”
-
Nəqliyyat18:20Bakıda doqquz marşrutun hərəkət sxemi dəyişdiriləcək
-
Dünya18:00Putinin sağlam qidalanma sirri - Hər səhər bunu yeyirmiş
-
Sosial17:40Xəzərdə köməksiz qalan balıqçılar xilas edildi






























.jpg)






