Maraq dünyası
Yeni kəşf: Azotsuz kartof yeyəcəyik
Azot gübrələri istixana qazlarının mənbələrindən biri hesab olunur. Elə buna görə də alimlər kənd təsərrüfatı bitkilərini mümkün qədər az azotdan istifadə edəcək şəkildə modifikasiya etməyin yollarını axtarırlar.
Publika.az xəbər verir ki, “New Phytologist” jurnalının məlumatına görə, elm adamları kartofda müəyyən zülal aşkar ediblər ki, onun bloklanması bitkinin azotdan asılılığını azalda bilər.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, bu zülal kartofun yumrulaşmasında əsas rol oynayır. Son araşdırmalar onun müəyyən bir DNT sahəsinə bağlandığını ortaya qoyub.
Bu zülal azotla əlaqəli genlərin fəaliyyətini dəyişdirir. Alimlərin kəşfi yeni kartof sortlarının və ya kartofu azotdan daha az asılı hala gətirən, lakin məhsuldarlığa zərər verməyən dərmanların yaradılması üçün əsas ola bilər.
Tural
-
Sosial20:00
Bu qidadan zəhərlənən Elnarə xəstəxanada ÖLDÜ
-
Cənubi Qafqaz19:24
Paşinyan İMİCİNİ DƏYİŞDİ - VİDEO
-
Səhiyyə18:42
Bakıda klinikada qəssabxana açıldı - AQTA işə qarışdı
-
Sağlamlıq17:45
Gecələr yata bilmirsiniz? - Bu üsulla elə yuxuya gedəcəksiniz ki...
-
İqtisadi gündəm17:10
Rus rublu çökdü: Dollar bu qiymətə yüksələcək
-
Region16:52
Qonşumuz ard-arda iki dəfə silkələndi
-
Kriminal16:15
Ağayevə verilən ittihamın ağırlaşdırılması tələb olundu
-
MDB15:35
Rus ordusu Kupyanska girdi: Xarkov uğrunda döyüşlər gedir