Sağlamlıq
Çinli alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində...
Sarımsaq və soğandan istifadən yoğun bağırsaqda yarana biləcək xərçəngin inkişaf riskini azalda bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu çinli elm adamları deyir.
“Asiya-Sakit Okean Kliniki Onkologiya Dərgisi”ndə yer alan araşdırmada qalın bağırsaq xərçənginə tutulan 833 xəstənin yaş, cinsiyyət və yaşadıqları yerlə bağlı bilgiləri 833 sağlam insanın bilgiləri ilə müqayisə edilib. Araşdırmaya qatılan insanlarla mütəmadi olaraq qida rasionları və hansı sıxlıqda yemək yemələri ilə bağlı sorğu aparılıb. Beləliklə, bol miqdarda soğan və sarımsaq yeyən insanlarda qalın bağırsaq xərçənginin yaranma riskinin digər insanlara nisbətdə 79% daha az olduğu ortaya çıxıb.
Araşdırma daha da dərinləşdirilərək soğan və sarımsaqda bədxassəli şişin yaranma riskini azaldan komponentlərin olduğu aşkarlanıb.
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının hesabatına görə, qalın bağırsaqda yaranan xərçəng bu xəstəliyin ən çox yayılmış növlərindən biridir.
Zümrüd
-
Dünya11:22
Nazirin avtomobil karvanında QƏZA: vəzifəli şəxs öldü, yaralılar var - FOTO
-
MDB10:36
Ermənistanla münasibətimiz problemlidir - Rusiya səfirindən etiraf
-
Magazin109:48
Azərbaycanlı aparıcı canlı yayımda TƏBAŞİR YEDİ - FOTO
-
Kriminal09:36
Gənc oğlandan DƏHŞƏTLİ ƏMƏL - Sevgilisinə isti qaşıqlarla işgəncə verdi, barmaqlarını isə...
-
Səhiyyə08:48
Vətəndaşların NƏZƏRİNƏ: bu əməliyyatı pulsuz etdirə bilərsiniz - VİDEO
-
Dünya08:36
5,1 maqnitudalı zəlzələ bu ölkəni SİLKƏLƏDİ
-
Sosial08:24
Azərbaycanda 80 MİNLİK XINA: ""Tanrı, məni quş elə" deməyimi istəyirlər" - VİDEO
-
Sağlamlıq08:12
Yaxşı yatmağa kömək edəcək 3 "ŞAH" MƏHSUL