Sağlamlıq
Çinli alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində...
Sarımsaq və soğandan istifadən yoğun bağırsaqda yarana biləcək xərçəngin inkişaf riskini azalda bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu çinli elm adamları deyir.
“Asiya-Sakit Okean Kliniki Onkologiya Dərgisi”ndə yer alan araşdırmada qalın bağırsaq xərçənginə tutulan 833 xəstənin yaş, cinsiyyət və yaşadıqları yerlə bağlı bilgiləri 833 sağlam insanın bilgiləri ilə müqayisə edilib. Araşdırmaya qatılan insanlarla mütəmadi olaraq qida rasionları və hansı sıxlıqda yemək yemələri ilə bağlı sorğu aparılıb. Beləliklə, bol miqdarda soğan və sarımsaq yeyən insanlarda qalın bağırsaq xərçənginin yaranma riskinin digər insanlara nisbətdə 79% daha az olduğu ortaya çıxıb.
Araşdırma daha da dərinləşdirilərək soğan və sarımsaqda bədxassəli şişin yaranma riskini azaldan komponentlərin olduğu aşkarlanıb.
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının hesabatına görə, qalın bağırsaqda yaranan xərçəng bu xəstəliyin ən çox yayılmış növlərindən biridir.
Zümrüd
-
Magazin103:43
Bikini geyinsin deyə xanımına ada aldı - VİDEO
-
Dünya02:42
6,3 bal gücündə zəlzələ bu ölkəni YERİNDƏN OYNATDI
-
İdman02:00
"Qarabağ" "Tottenhem"ə məğlub oldu - YENİLƏNDİ
-
Cənubi Qafqaz01:41
"Konstitusiya dəyişikliklərinin zəruri olacağı vəziyyətlə üzləşəcəyik" - Paşinyan ELAN ETDİ
-
Sosial00:40
Bərdədə azyaşlı qızına zorakılıq etdiyi iddia olunan ATA DANIŞDI - VİDEO
-
Qoroskop00:25
Günün ULDUZ FALI: praktik qərarlar verməkdə diqqətli olun
-
Region26 Sentyabr 23:48
Münəvvəri qətlə yetirib intihar edən sevgilisi sağdır? - Məzar açılacaq
-
İdman26 Sentyabr 22:30
"Qarabağ" Londonda problemlə üzləşdi - Matçın vaxtı dəyişə bilər