Sağlamlıq
Çinli alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində...
Sarımsaq və soğandan istifadən yoğun bağırsaqda yarana biləcək xərçəngin inkişaf riskini azalda bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu çinli elm adamları deyir.
“Asiya-Sakit Okean Kliniki Onkologiya Dərgisi”ndə yer alan araşdırmada qalın bağırsaq xərçənginə tutulan 833 xəstənin yaş, cinsiyyət və yaşadıqları yerlə bağlı bilgiləri 833 sağlam insanın bilgiləri ilə müqayisə edilib. Araşdırmaya qatılan insanlarla mütəmadi olaraq qida rasionları və hansı sıxlıqda yemək yemələri ilə bağlı sorğu aparılıb. Beləliklə, bol miqdarda soğan və sarımsaq yeyən insanlarda qalın bağırsaq xərçənginin yaranma riskinin digər insanlara nisbətdə 79% daha az olduğu ortaya çıxıb.
Araşdırma daha da dərinləşdirilərək soğan və sarımsaqda bədxassəli şişin yaranma riskini azaldan komponentlərin olduğu aşkarlanıb.
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının hesabatına görə, qalın bağırsaqda yaranan xərçəng bu xəstəliyin ən çox yayılmış növlərindən biridir.
Zümrüd
-
Sosial19:00
Sabah Bakının 3 rayonu QAZSIZ QALACAQ
-
Nida Xəbər 18:50
Müdafiə Nazirliyi məlumat yaydı
-
İdman18:30
Azərbaycan kubokunun finalı bu şəhərdə keçiriləcək
-
MDB18:24
Putin həmin qəza ilə bağlı planın hazırlanmasını TAPŞIRDI
-
Hadisə18:18
Mingəçevirdə güclü partlayış SƏSİ EŞİDİLDİ
-
Yaxın Şərq17:52
İran məğlubiyyətini etiraf etdi: Bizim üçün ciddi zərbə oldu
-
Dünya17:04
Aztəminatlı ailələrə sosial yardımlar dayandırılır? - Nazirlikdən açıqlama
-
Nida Xəbər 16:18
Medvedev Paşinyanı hədələdi: Əliyevin son sözlərindən sonra xatırlayacaq ki...