Sağlamlıq
Bu qidalar insanı ölümə aparır - QORXUNC FƏSADLAR
Bəzi qidalar damarlarımızın tıxanmasına səbəb ola bilər. Bu isə qan dövranını zəiflədir. Beləliklə ürək xəstəliklərinin inkişafı sürətlənir. Ürək-damar sağlamlığını qorumaq üçün qidalanmaya daha ciddi diqqət etmək lazımdır.
Publika.az oxucuları damar tıxanmasına səbəb olan qidaların siyahısı ilə tanış edir.
Ət
Ət doymuş yağla zəngin və yüksək xolesterinlidir. Bu səbəbdən həftədə 2 dəfədən çox yağlı qırmızı ət yemək damarlarınızın tıxanmasına gətirib çıxara bilər.
Yumurta
Yumurtanın sarısında damarları bağlayan bol lipoproteinlər var. Bir yumurtaya 5 qram yağ, 186 mq xolesterin (tövsiyə olunan miqdarın yarısından çoxu) daxildir.
Toyuq dərisi
Toyuq və ya hinduşka dərisi damarların divarlarında yağ yığılmasına kömək edir. Toyuq qanadları ümumiyyətlə soyulmadan qızardılır. Zərərsiz görünsə də, dəridə kalori və lipoproteinin miqdarı çoxdur. Yalnız bir qızardılmış toyuq qanadında 10 qram yağ və 160 kalori var.
Trans yağ
Hər gün yediyimiz qidaların əksəriyyətində trans yağlar və ya qismən hidrogenləşdirilmiş yağ turşuları var. Bunlar damar tıxanmasının əsas səbəbləridir. Ümumiyyətlə, rafinə edilmiş qidalarda, marqarində, sobada bişmiş və dondurulmuş qidalarda trans yağ olur.
Aytən Məftun
-
Dünya07:47Qocalar evində FACİƏ: 10 nəfər öldü, 20-yə yaxın yaralı var
-
Magazin106:16Oğlu Zaura ŞƏRT QOYDU: "Səhnəni tərk edəcəyəm" - VİDEO
-
Hadisə05:45Bakıda avtobus bir neçə maşını əzib obyektə çırpıldı - VİDEO
-
Magazin103:43Toya gecikən Afət görün məclisə hansı geyimdə gəldi - VİDEO
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ




































