Sağlamlıq
Onkoloq xərçəngin inkişaf riskini artıran məhsullardan danışdı
Xərçəngin inkişaf risklərinə təsir edən amillərdən biri qidalanmadır. Üstəlik, yalnız həzm pozğunluğundan söhbət getmir, xüsusi qidaların istifadəsi də xəstəlik riskini artıra bilər.
Publika.az xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Andrey Pılyev “Zvezda” televiziya kanalına müsahibəsində bu barədə məlumat verib.
“Qırmızı ətin həddindən artıq istehlakı xərçəngə səbəb ola bilər”, - mütəxəssis qeyd edib.
Həkimin sözlərinə görə, bu fakt ötən əsrdə sübut olunub. Pılyevə görə, qırmızı ətin miqdarını azaltmaq və ya ondan tamamilə imtina etmək riski bir qədər azaldır. Bununla yanaşı, onkoloq müxtəlif qastronomik məhdudiyyətlərin olduqca qeyri-müəyyən olduğunu, hər hansı məhsulun həm müsbət, həm də mənfi xüsusiyyətlərə sahib olduğunu vurğulayıb.
Aytən Məftun
-
Kriminal16:33
Özünü ölmüş kimi təqdim edən biznesmenə hökm oxundu
-
MDB16:00
Avropa Yer üzündən silinəcək, Amerika isə... - Belarusdan şok hədə
-
Rəsmi xronika15:29
İlham Əliyev və Japarov Ağdamda - FOTOLAR
-
Sosial14:51
Videomu paylaşıb məni biabır etmək istəyirlər - Cahangir Əsgərov
-
Sosial14:16
Elmira Süleymanova vəfat etdi - FOTO
-
Cənubi Qafqaz13:40
İrəvandan İlham Əliyevin təklifinə cavab gəldi: Hazırıq!
-
Sosial13:03
Prokurorluqdan Nəsib Quliyevin intihar faktı ilə bağlı çağırış: bu məlumatlar...
-
Sosial12:25
Baş nazir təyin olunan Ceyhun Cəlilov kimdir? - Dosye