Sağlamlıq
Miqrenə səbəb olan qidaların adı AÇIQLANDI

Miqrenə təkan verən bir sıra amillər var, bunlar sərasına fastfud və zərərli qidalar da daxildir.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Prezidenti Administrasiyasının Mərkəzi Klinik Xəstəxanasının nevroloqu Valeri Kuvayev məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, miqrenə təsir edən amillər hər kəsdə individualdır, lakin bu, adətən müəyyən qidaların reaksiyası nəticəsində baş verir.
Nevroloq qeyd edib ki, baş ağrısının əsas təxribatçıları qırmızı və köpüklü şərablardır. Südlü şokolad da təkan rolunu oynaya bilər, lakin onun təsiri alkoqollu içkilərdən daha azdır.
Kuvayev aclığın da miqrenin meydana gəlməsində əhəmiyyətli bir faktor olduğunu bir daha xatırladıb: “Baş ağrısı gündəliyi tutmalısınız, bu sizə qida da daxil olmaqla hansı faktorların hücuma səbəb olduğunu müəyyənləşdirməyə kömək edəcək. Əgər hər hansı qidanın pis təsirini aşkarlasanız və miqrenlə birbaşa əlaqə tapasanız, ondan imtina edin”.
Aytən Məftun

-
Sağlamlıq06:46
Alimlərdən şad xəbər: Bu xəstəlik tarixə qovuşacaq
-
İdman04:50
İspaniya klublarının maaş həddi: “Real”la “Barsa” arasında uçurum var
-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video