Sağlamlıq
Uzunömürlülüyü artıran MƏHSULLAR
ABŞ-ın Klivlend Klinikasının bir qrup elm adamı araşdırma aparıb və bitki tərkibli məhsulların uzunömürlülüyə təsir edən cəhətləri də daxil olmaqla, faydalı xüsusiyyətlərə sahib olduğu qənaətinə gəlib.
Publika.az xəbər verir ki, siyahıya zərərli maddələri bədəndən atmaq qabiliyyətinə sahib kələm, brokkoli, turp kimi tərəvəzlər daxildir. Bu tərəvəzlər bədxassəli şişlərin inkişaf riskini və erkən ölümün başlamasını əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Həkimlərin sözlərinə görə, brokkoli, Brüssel və gül kələmi, İsveçrə qarğıdalısı, şalqam və vasabi ən faydalı məhsullardır. Maksimum effekt əldə etmək üçün gün ərzində beş porsiya tərəvəz yeməlisiniz.
Xatırladaq ki, nə yeyəcəyinizə və onun hansı miqdarda olmasına qərar verməyiniz seçiminizdən asılıdır, lakin bəzi hallarda mütəxəssislərlə məsləhətləşmək lazımdır. Hər şeydən əvvəl, bu, müəyyən qida növlərinə allergiyası olanlara və diabetdən əziyyət çəkənlərə aiddir.
Aytən Məftun
-
Sosial17:00
Sabiq baş pediatrın intiharı ilə bağlı cinayət işi başlandı - Yeniləndi
-
Cənubi Qafqaz16:39
Ukrayna deputatları Vardanyanı biabır etdilər - Nobel Komitəsinə müraciət
-
MDB15:56
Həbs olunan generalla bağlı şok iddia: Boşanması uydurma olub
-
İdman15:15
Həbsxanadan məktub yazdı: İki zabitin qarşısında soyunmalı oluram - FOTOLAR
-
Rəsmi xronika14:51
Azərbaycan Qırğızıstanla Anlaşma Memorandumu imzaladı
-
Hadisə14:06
Sabiq baş pediatr özünü güllələdi - TƏCİLİ
-
Rəsmi xronika14:05
Prezidentlər mətbuata bəyanatlarla çıxış etdilər - Yeniləndi
-
MDB13:33
Simonyanın İspaniyadakı çıxışı Rusiyanı qəzəbləndirdi: Senatorlara göstəriş verildi