Qulançar yediyiniz zaman bədəndə nə baş verir? - Zərəri və xeyri MƏLUM OLDU
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Qulançar yediyiniz zaman bədəndə nə baş verir? - Zərəri və xeyri MƏLUM OLDU

Niyə qulançar pəhriz saxlayanlar və ya yaxşı yeməyə çalışanlar üçün sevimli yemək halına gəlib. Bəs onun potensial zərəri nədir?

Publika.az xəbər verir ki, qulançar, "Instagram" moda bloggerləri və amerikalı diyetoloqlar tərəfindən populyarlaşan məşhur məhsuldur. Və təəccüblü deyil, çünki kiçik açıq yaşıl rəngli tərəvəz sözün əsl mənasında vitamin və qida maddələri ilə doludur.

Qidalanma məsləhətçisi və "The Small Chane Diet" kitabının müəllifi Cary Hansın fikrincə, insanlar qulançarlara əhəmiyyət verməməlidirlər, çünki bu tərəvəz sağlam olmayan yan yeməklərə əla alternativ ola bilər.

Bəs qulançarın faydaları və zərərləri nələrdir və istehlak edildikdə orqanizmə nə baş verir?

Qulançarın faydaları

Qulançarın kalorisi azdır və minimum miqdarda yağ ehtiva edir. Ancaq tərkibində çoxlu həll olunan və həll olunmayan pəhriz lifi var ki, bu da arıqlayanlar üçün idealdır. Bədən yavaş-yavaş lifi həzm edir və tərəvəz toxluq hissi verir.

Genitouriya xəstəliklərindən

Qulançar təbii sidikqovucu hesab olunur. Tərəvəz bədəndən artıq duz və suyu çıxarır, sidik yollarının infeksiyalarının qarşısını alır.

İmmunitet üçün

Qulançarın tərkibində immunitet sistemini gücləndirən və hüceyrələri zərərli radikallardan qoruyan E vitamininin öldürücü dozası var. Orqanizm E vitaminini ona yağ əlavə etdikdə daha yaxşı mənimsəyir, ona görə də qulançarın zeytun yağı ilə bişirilməsi məsləhət görülür.

Hormonlar üçün

Qulançar tərkibindəki B vitaminləri və fol turşusu sayəsində təbii afrodizyakdır. Faydalı duet oyanma hisslərini artırır və həmçinin qadın estrogen və kişi testosteronu kimi hormonları stimullaşdırır.

Əhval üçün

Qulançar stress və əsəbiliklə mübarizə aparmağa kömək edir (hamısı triptofan və amin turşuları sayəsində). Bu səbəbdən depressiyadan əziyyət çəkən insanlara yemək tövsiyə olunur.

Qulançarın zərəri

Qulançar nadir hallarda allergik reaksiyalara səbəb olsa da, bu tərəvəz demək olar ki, hər kəsə tanış deyil. Buna görə də onu menyuya daxil edərkən diqqətli olmalısınız. Xüsusilə qastrit və ya xoraların kəskinləşməsi zamanı mədə-bağırsaq traktının qıcıqlanması riski də var.

Hüseyn

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm