Sağlamlıq
Ömrü uzadan sirr
Qocalma prosesini ləngitmək üçün istifadə edə biləcəyiniz bəzi qidalar var.
Publika.az xəbər verir ki, bunu Sankt-Peterburq telekanalının efirində diyetoloq Marina Koqay deyib.
Mütəxəssis əmin edir ki, giləmeyvələrdə bol vitaminlər və antioksidantlar var. O, yerli məhsulların daha faydalı olduğunu bildirib. Bundan əlavə, Koqay qeyd edib ki, qırmızı balıq yemək faydalıdır, tərkibindəki vitaminlər sayəsində iltihab əleyhinə təsir göstərir.
“Yağlı balıq iltihab əleyhinə təsir göstərən Omeqa-3 mənbəyidir. Qocalıq nədir? Bu, sərbəst radikalların və iltihablı proseslərin sayının artmasıdır”, - Koqay izah edib.
Həkimin sözlərinə görə, qocalma prosesini yavaşlatmaq üçün duz, şəkər və əlavələri olan qidalar rasiondan xaric edilməlidir. Bununla paralel mütəmadi olaraq idman etmək və kifayət qədər yatmaq məsləhətdir.
-
İdman11:31Qvardiola Mançesterdəki restoranını bağladı - FOTOLAR
-
Sosial11:20Azərbaycanda əməkhaqqı belə ödəniləcək: İşçiyə xeyirdir, müdirə ziyan
-
Səhiyyə09:41Həkimdən qan azlığına görə dərman atanlara xəbərdarlıq!
-
İdman09:20Arda Turan: "Lvov güclü atəş altında idi və..."
-
Digər09:10Hindistanlılar aldadılaraq Rusiya ordusuna necə cəlb edilirlər?
-
ABŞ08:15ABŞ bu ölkədə antiterror əməliyyatına başladı
-
Nida Xəbər 07:55Azərbaycanda hərbi xidmət müddəti AZALDILACAQ - Ekspert
-
Ekopublika.az06:46Binalarla bağlı yeni qayda: Mənzillərin qiymətinə necə təsir edəcək?


























