Sağlamlıq
Ömrü uzadan sirr
Qocalma prosesini ləngitmək üçün istifadə edə biləcəyiniz bəzi qidalar var.
Publika.az xəbər verir ki, bunu Sankt-Peterburq telekanalının efirində diyetoloq Marina Koqay deyib.
Mütəxəssis əmin edir ki, giləmeyvələrdə bol vitaminlər və antioksidantlar var. O, yerli məhsulların daha faydalı olduğunu bildirib. Bundan əlavə, Koqay qeyd edib ki, qırmızı balıq yemək faydalıdır, tərkibindəki vitaminlər sayəsində iltihab əleyhinə təsir göstərir.
“Yağlı balıq iltihab əleyhinə təsir göstərən Omeqa-3 mənbəyidir. Qocalıq nədir? Bu, sərbəst radikalların və iltihablı proseslərin sayının artmasıdır”, - Koqay izah edib.
Həkimin sözlərinə görə, qocalma prosesini yavaşlatmaq üçün duz, şəkər və əlavələri olan qidalar rasiondan xaric edilməlidir. Bununla paralel mütəmadi olaraq idman etmək və kifayət qədər yatmaq məsləhətdir.
-
İdman14:14
Sürətli yolların ərəb gözəli: O, ABŞ-ın tarixinə necə düşüb?
-
Dünya13:30
Putindən ən yaxın dostuna sürpriz hədiyyə: Yük təyyarəsi ilə göndərdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:16
Dollarla bağlı SON MƏZƏNNƏ - İlk dəfə olaraq bu həddi ÖTDÜ
-
İdman12:43
Dünyanın ən gözəl qadın qolfçusu: Görün indi nə işlə məşğuldur - FOTOLAR/VİDEO
-
Dünya12:16
Xəbərdarlıq edildi: 30 milyon insan ölə bilər - Ən çox bu ölkələr zərbə alacaq
-
Region11:57
Hazırlıq başladı: Ermənistan ehtiyatda olan zabitləri bu tarixdə toplayır
-
Dünya11:23
Şimali Koreyanın Rusiyaya hərbi dəstəyi: Görün Moskva əvəzini nə ilə ödəyib
-
Region10:40
Ermənistanda soydaşımıza hücum etdilər - VİDEO