Sağlamlıq
Qəhvə ilə birlikdə yemək təhlükəlidir
Qəhvəni şəkərsiz və qaymaqsız içmək, həmçinin şirniyyatlardan imtina etmək daha yaxşıdır.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə “Moskva 24” telekanalına diyetoloq, Rusiya Federasiyası Milli Nutritionistlər Cəmiyyətinin üzvü Anna Alyoxina danışıb:
“Şəkər, qaymaq və şərbətlər qəhvəyə əlavə kalori əlavə edərək, adi içkini kalorili yeməyə çevirir. Əgər insanda laktoza dözümsüzlüyü varsa, bu halda adi heyvan südünü bitki südü ilə əvəz etmək lazımdır”, - o, qeyd edib.
Ürək xəstəliyi, yüksək qan təzyiqi, yüksək xolesterin, şəkərli diabet və piylənmə olan insanlar süzülməmiş qəhvədən sui-istifadə etməməlidir, qəhvəni ələlxüsus marqarin əsaslı qənnadı məhsulları ilə içmək tövsiyə olunmur. Qəhvədən dərhal sonra energetik içki içmək də təhlükəlidir. Belə zərərli qarışıq yuxusuzluq və narahatlıq yaradacaq, həm də ürəyin ritmini pozacaq.
Ekspert həmçinin qeyd edib ki, qəhvədən sonra spirtli içki içmək ürək üçün ağır yükdür, bundan əlavə, sinir sistemi həddindən artıq həyəcanlanır. İçkilər arasında ən azı dörd saat fasilə vermək daha yaxşıdır.
Aytən Məftun
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ
-
MDB4 Noyabr 23:00Məşhur teleaparıcı 77 yaşında vəfat etdi - FOTO
-
Magazin14 Noyabr 22:24“Aygün xanımla aramızda soyuqluq var idi”
-
Sosial4 Noyabr 21:00Azərbaycanda bu rayon ləğv olunur?
-
ABŞ4 Noyabr 19:00Abortdan imtina edən 18 yaşlı sevgilisini AMANSIZCASINA QƏTLƏ YETİRDİ





































