Sağlamlıq
Payızda xəstələnməmək üçün nə yeməli?
Hamımız bilirik ki, payız-qış dövründə immuniteti artırmaq və soyuqdəymədən qorunmaq üçün mütləq sarımsaq, bal, zəncəfil və limonlu yeməklər tövsiyə olunur. Ancaq bədəni stimullaşdıran və xəstəliklərdən qoruyan başqa məhsullar da var.
Publika.az xəbər verir ki, endokrinoloq, diyetoloq Yelena Yevdokimova immunitetimizi qorumaq üçün bəzi məhsulları rasiona daxil etməyi tövsiyə edib.
Günəbaxan toxumları xəstələnməyə qoymayacaq
Qabıqlı günəbaxan tumları yağda həll olunan A, D və E vitaminlərinin anbarıdır. Günəbaxan toxumlarında immunomodulyator təsir göstərən çoxlu miqdarda minerallar da var.
İmmunitet sistemini gücləndirmək üçün balqabaq
Balqabağın tərkibində çoxlu miqdarda mikroelementlər və immun sistemini gücləndirən karotenoidlər var. Balqabaqdan hazırlanmış bir çox yeməklər faydalıdır: şirə, kartof püresi, qaymaqlı şorba, həmçinin bişmiş balqabaq.
Kefir mikrofloranı normallaşdırır
Kefir içənlərdə immunitetin gücləndirilməsi mikrofloranın normallaşması sayəsində baş verir. Bundan əlavə, kefirin tərkibində orqanizmdə effektiv şəkildə sorulan D vitamini var. Bu məhsul yaxşı həzm olunan heyvan zülalının qiymətli mənbəyidir.
-
İdman22:04
"Qarabağ" finalda!
-
Hadisə21:49
Vətən müharibəsi iştirakçısı anasının xəstəliyini eşidib intihar etdi
-
Magazin121:05
O getdi, mən də daha yoxam! - Əməkdar artist səhnə ilə vidalaşdı
-
Sosial19:35
Özünü öldürən sabiq pediatrın iş yoldaşı DANIŞDI: “Ailə məsələsi deyil..."
-
ABŞ19:25
Bayden Ukraynaya hərbi yardım haqqında qanunu İMZALADI
-
Rəsmi xronika18:40
Prezidentlər mətbuata bəyanatlarla çıxış etdilər - FOTO/YENİLƏNDİ
-
Hadisə18:33
Bakı hava limanında həyəcan siqnalı: Təyyarə qəza enişi etdi - FOTO
-
Sağlamlıq17:27
Yapon alimləri xərçənglə mübarizə üçün unikal vasitə hazırladı