Sağlamlıq
Payızda xəstələnməmək üçün nə yeməli?
Hamımız bilirik ki, payız-qış dövründə immuniteti artırmaq və soyuqdəymədən qorunmaq üçün mütləq sarımsaq, bal, zəncəfil və limonlu yeməklər tövsiyə olunur. Ancaq bədəni stimullaşdıran və xəstəliklərdən qoruyan başqa məhsullar da var.
Publika.az xəbər verir ki, endokrinoloq, diyetoloq Yelena Yevdokimova immunitetimizi qorumaq üçün bəzi məhsulları rasiona daxil etməyi tövsiyə edib.
Günəbaxan toxumları xəstələnməyə qoymayacaq
Qabıqlı günəbaxan tumları yağda həll olunan A, D və E vitaminlərinin anbarıdır. Günəbaxan toxumlarında immunomodulyator təsir göstərən çoxlu miqdarda minerallar da var.
İmmunitet sistemini gücləndirmək üçün balqabaq
Balqabağın tərkibində çoxlu miqdarda mikroelementlər və immun sistemini gücləndirən karotenoidlər var. Balqabaqdan hazırlanmış bir çox yeməklər faydalıdır: şirə, kartof püresi, qaymaqlı şorba, həmçinin bişmiş balqabaq.
Kefir mikrofloranı normallaşdırır
Kefir içənlərdə immunitetin gücləndirilməsi mikrofloranın normallaşması sayəsində baş verir. Bundan əlavə, kefirin tərkibində orqanizmdə effektiv şəkildə sorulan D vitamini var. Bu məhsul yaxşı həzm olunan heyvan zülalının qiymətli mənbəyidir.
-
Sosial01:11Sağ ikən özünə “QR kod”lu başdaşı düzəltdirdi - VİDEO
-
Avropa00:42Zelenskidən YENİ MESAJ: "Vacib günlərdir və çox şey dəyişə bilər"
-
Qoroskop00:15Günün ULDUZ FALI - Nəticələr sizi sevindirəcək
-
Magazin130 Noyabr 23:48"Televiziyaları elə rəzil hala salıblar ki..." - FOTO
-
Art30 Noyabr 22:48Polad Bülbüloğlunun oğluna YENİ VƏZİFƏ VERİLDİ
-
Avropa30 Noyabr 22:36“Zelenski Yeni ildə istefa verəcək”
-
Magazin130 Noyabr 21:48"Kişi elə gəzməlidir ki, qadın bilməsin"
-
Avropa30 Noyabr 21:36101 yaşlı bodibilder uzunömürlülüyün SİRRİNİ AÇDI - VİDEO






































