Payızda xəstələnməmək üçün nə yeməli?
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Payızda xəstələnməmək üçün nə yeməli?

Hamımız bilirik ki, payız-qış dövründə immuniteti artırmaq və soyuqdəymədən qorunmaq üçün mütləq sarımsaq, bal, zəncəfil və limonlu yeməklər tövsiyə olunur. Ancaq bədəni stimullaşdıran və xəstəliklərdən qoruyan başqa məhsullar da var.

Publika.az xəbər verir ki, endokrinoloq, diyetoloq Yelena Yevdokimova immunitetimizi qorumaq üçün bəzi məhsulları rasiona daxil etməyi tövsiyə edib.

Günəbaxan toxumları xəstələnməyə qoymayacaq

Qabıqlı günəbaxan tumları yağda həll olunan A, D və E vitaminlərinin anbarıdır. Günəbaxan toxumlarında immunomodulyator təsir göstərən çoxlu miqdarda minerallar da var.

İmmunitet sistemini gücləndirmək üçün balqabaq

Balqabağın tərkibində çoxlu miqdarda mikroelementlər və immun sistemini gücləndirən karotenoidlər var. Balqabaqdan hazırlanmış bir çox yeməklər faydalıdır: şirə, kartof püresi, qaymaqlı şorba, həmçinin bişmiş balqabaq.

Kefir mikrofloranı normallaşdırır

Kefir içənlərdə immunitetin gücləndirilməsi mikrofloranın normallaşması sayəsində baş verir. Bundan əlavə, kefirin tərkibində orqanizmdə effektiv şəkildə sorulan D vitamini var. Bu məhsul yaxşı həzm olunan heyvan zülalının qiymətli mənbəyidir.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm