Sağlamlıq
Payızda xəstələnməmək üçün nə yeməli?
Hamımız bilirik ki, payız-qış dövründə immuniteti artırmaq və soyuqdəymədən qorunmaq üçün mütləq sarımsaq, bal, zəncəfil və limonlu yeməklər tövsiyə olunur. Ancaq bədəni stimullaşdıran və xəstəliklərdən qoruyan başqa məhsullar da var.
Publika.az xəbər verir ki, endokrinoloq, diyetoloq Yelena Yevdokimova immunitetimizi qorumaq üçün bəzi məhsulları rasiona daxil etməyi tövsiyə edib.
Günəbaxan toxumları xəstələnməyə qoymayacaq
Qabıqlı günəbaxan tumları yağda həll olunan A, D və E vitaminlərinin anbarıdır. Günəbaxan toxumlarında immunomodulyator təsir göstərən çoxlu miqdarda minerallar da var.
İmmunitet sistemini gücləndirmək üçün balqabaq
Balqabağın tərkibində çoxlu miqdarda mikroelementlər və immun sistemini gücləndirən karotenoidlər var. Balqabaqdan hazırlanmış bir çox yeməklər faydalıdır: şirə, kartof püresi, qaymaqlı şorba, həmçinin bişmiş balqabaq.
Kefir mikrofloranı normallaşdırır
Kefir içənlərdə immunitetin gücləndirilməsi mikrofloranın normallaşması sayəsində baş verir. Bundan əlavə, kefirin tərkibində orqanizmdə effektiv şəkildə sorulan D vitamini var. Bu məhsul yaxşı həzm olunan heyvan zülalının qiymətli mənbəyidir.
-
İdman17:47Ronaldo və Messi karyeralarını niyə başa vurmurlar?
-
ABŞ17:28Məşhur şirkət xərçəng xəstəsinə 70 milyon dollara yaxın təzminat ödəyəcək
-
Digər16:58Bahalı smartfonların oğurluğu ilə məşğul olan mafiya zərərsizləşdirildi
-
Magazin216:38Aktrisa büsqaltersiz poza verdi, gündəm oldu - FOTO
-
İdman16:08“Real”ın ulduzu sevgilisinin elə videosunu paylaşdı ki... - VİDEO
-
Ekologiya14:59Meteohəssas insanların nəzərinə!
-
Magazin213:03Kasselin keçmiş arvadı hamamdan elə foto paylaşdı ki... - FOTO
-
MDB11:52Gəzməyə gedən 4 uşaq yoxa çıxdı - FOTO


























