Sağlamlıq
Payızda xəstələnməmək üçün nə yeməli?
Hamımız bilirik ki, payız-qış dövründə immuniteti artırmaq və soyuqdəymədən qorunmaq üçün mütləq sarımsaq, bal, zəncəfil və limonlu yeməklər tövsiyə olunur. Ancaq bədəni stimullaşdıran və xəstəliklərdən qoruyan başqa məhsullar da var.
Publika.az xəbər verir ki, endokrinoloq, diyetoloq Yelena Yevdokimova immunitetimizi qorumaq üçün bəzi məhsulları rasiona daxil etməyi tövsiyə edib.
Günəbaxan toxumları xəstələnməyə qoymayacaq
Qabıqlı günəbaxan tumları yağda həll olunan A, D və E vitaminlərinin anbarıdır. Günəbaxan toxumlarında immunomodulyator təsir göstərən çoxlu miqdarda minerallar da var.
İmmunitet sistemini gücləndirmək üçün balqabaq
Balqabağın tərkibində çoxlu miqdarda mikroelementlər və immun sistemini gücləndirən karotenoidlər var. Balqabaqdan hazırlanmış bir çox yeməklər faydalıdır: şirə, kartof püresi, qaymaqlı şorba, həmçinin bişmiş balqabaq.
Kefir mikrofloranı normallaşdırır
Kefir içənlərdə immunitetin gücləndirilməsi mikrofloranın normallaşması sayəsində baş verir. Bundan əlavə, kefirin tərkibində orqanizmdə effektiv şəkildə sorulan D vitamini var. Bu məhsul yaxşı həzm olunan heyvan zülalının qiymətli mənbəyidir.
-
MDB26 Dekabr 21:48
Qazaxıstanda Xəzərə çələnglər buraxıldı - FOTO
-
Hadisə26 Dekabr 21:24
Həlak olanların nəşi Aktaudan Vətənə gətirildi
-
MDB26 Dekabr 20:36
Aİİ sammitində Lukaşenko və Paşinyan arasında CİDDİ MÜBAHİSƏ - VİDEO
-
İdman26 Dekabr 20:24
Bir döyüşə görə 100 milyon qazanıb: 100 dollarlıq saxta saat taxır - VİDEO
-
Sosial26 Dekabr 19:20
Ramiz Tatarov azadlığa çıxdı
-
İdman26 Dekabr 18:12
Təyyarə qəzasında vəfat edən 13 yaşlı Məhəmmədəli futbolçu imiş
-
Sosial26 Dekabr 17:40
“Qara qutu"nun incələnməsinə başlanıldı
-
Sosial26 Dekabr 17:10
Əli Əsədov daha bir qərar imzaladı