Sağlamlıq
Ətdən bir ay imtina etsəniz, orqanizmdə nə baş verəcək?
Ət məhsullarından və sənaye üsulu ilə işlənmiş ətdən bir ay belə imtina etmək, bir sıra xəstəliklərin, o cümlədən xərçəng və insultun profilaktikası üçün faydalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri uşaq endokrinoloqu Oksana Mixalyeva deyib. Onun sözlərinə görə, ağır böyrək xəstəliklərində orqanların funksiyaları əhəmiyyətli dərəcədə azaldığı üçün bu məhsulu pəhrizdən tamamilə çıxarmaq lazımdır.
"Bu, 3-5-ci mərhələnin xroniki böyrək xəstəliyi adlanır. Ət zülalla zəngindir. Zülalın parçalanması isə böyrəklər tərəfindən xaric edilir, lakin onların funksiyası pozularsa, bu məhsulların ifrazı azala və nəticədə rifahın pisləşməsinə gətirib çıxara bilər.
Eyni şey sidik turşusu mübadiləsinin pozğunluqlarında - gut xəstəliklərində tövsiyə olunur. Qırmızı ətdən və müvafiq qastromoniyadan imtina edildikdə, insanda turşu səviyyəsi azalır və simptomlar yüngülləşir. Həmçinin, allergiya xəstələri bir müddət məhsulsuz yaşamalıdırlar, xüsusən də xəstəlik onun tərkibindəki zülalla əlaqəlidirsə", - mütəxəssis izah edib.
Mixalyeva daha sonra əlavə edib ki, hər hansı sənaye üsulu ilə emal edilmiş ət məhsulları (kolbasa, sosiska, köftə və s.) pəhrizdən xaric olunarsa, onkoloji və mədə-bağırsaq traktının inkişaf riski azalır, qırmızı ətin çıxarılması isə insult və infarktın yaranmasının qarşısını alır.
Aytən Məftun
-
Nida Xəbər 12:16
XİN Avropa Parlamentinə cavab verdi
-
Nida Xəbər 11:55
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə çıxış etdi - Yeniləndi
-
Nida Xəbər 10:29
Qriqoryan İrana hesabat verdi: Delimitasiya ilə bağlı
-
Nida Təhlil 09:26
Füzulidən Berlinə uçuş: Əliyevin təyyarəsi niyə Qarabağdan qalxdı?
-
Sosial08:42
Azərbaycanda general vəfat etdi
-
Magazin208:00
Şakira açıq-saçıq geyimi ilə heyrətləndirdi - FOTO
-
Yaxın Şərq07:30
"Hizbullah" İsraili artilleriyadan atəşə tutdu
-
Dünya06:46
ÜST-dən siqaretlə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: "Gənclərin 57%-i..."