Maraq dünyası
Tez xarab olan qidaları soyuducuda düzgün saxlamaq üçün 5 MARAQLI ÜSUL - - FOTOLAR
Havalar isindikcə qida məhsullarının saxlanılması da çətinləşir. Gündəlik istifadə edilən bir çox məhsulun soyuducuda belə keyfiyyətli qalması çətin məsələdir. Bəzən biz buna diqqət etmirik və bu gün aldığımız məhsulu dadına belə baxmadan soyuducudan birbaşa zibil qutusuna atmaq məcburiyyətində qalırıq. Bu cür halların yaşanmaması üçün onları düzgün saxlamağın üsullarını bilmək lazımdır.
Publika.az oxucularına ən çox istifadə edilən və soyuducuda belə ən tez xarab olan məhsulların keyfiyyətini qoruyub saxlamağın 5 maraqlı üsulunu təqdim edir:
Əgər siz bu məlumatları oxuduqdan sonra əməl etməsəniz, o zaman qazandığınız pula heyfiniz gəlmir deməkdir. Ən çox istifadə edilən qida məhsullarından biri çörəkdir.
1. Çörək
Çörəyi daha yumşaq və təzə kimi qalması üçün soyuducuda saxlamaq lazım deyil. Bəzən insanlar çörəyi soyuducuya qoyur ki, daha yumşaq qalsın. Kəsilməmiş çörəyi soyuducuda saxlamaq olar. Lakin kəsilmiş çörəklərin təzə qalması üçün onu dilim-dilim deyil, tən ortadan kəsmək lazımdır. Çörəyi dilimləmədən, bir-birindən ayırmadan, içərisinə hava keçməyəcək şəkildə paketə və ya xüsusi çörək qutularına qoyub saxlayın. O zaman daha yumşaq və təzə kimi qalacaq.
2. Kürü
Əgər siz kürünü açıq bankada saxlayırsınızsa, o, bir gün içində
xarab olacaq. Bir həftə və daha çox kürü saxlamaq üçün yaxşı olar
ki, onu içərisi qaynar və duzlu su ilə yuyulmuş şüşə bankaya
qoyasız. Şüşə qablarda kürünün nə qoxusu, nə də özü xarab olmadan
qala bilir. Hətta daha yaxşı qalması üçün üzərinə bir az yağ töküb,
limon dilimi də əlavə edə bilərsiz.
Ümumiyyətlə, duzlu suyla yuyulmuş şüşə bankada istənilən kürünü 1 həftəyə qədər saxlamaq olar. Qapağın altında donmuş yağ və limon duzu qoymağı unutmayın. Bu qayda ilə kürünü nəinki soyuducuda, eləcə də, soyuducudan kənarda soyuq yerdə də saxlamaq olar.
3. Xama və yoqurt
Bu və digər ağartı məhsullar adətən folqayla örtülmüş plastik
qablarda satılır.Onları açmaq isə olduqca asandır. Məhz buna görə
hava keçiriciliyi yüksək olan plastik qablarda məhsulların
keyfiyyətli qalması qeyri-mümkündür. Yaxşı olardı ki, ağzı
açıldıqdan sonra xamanı, yoqurtu eləcə də digər ağartı məhsullarını
şüşə qaba boşaldıb üzərini hava keçməyəcək tərzdə möhkəm
bağlayasız. Unutmayın ağartı məhsullarını kəskin qoxusu olan
(soğan, sarımsaq, kolbasa və s.) məhsullardan ayrı saxlamaq
lazımdır.
4. Kəsmik
Kəsmik bir sutkadan artıq təzə və keyfiyyətli qala bilmir. Amma ən
azından siz onun bir neçə saat daha yeməyə yararlı saxlamaq üçün bu
üsuldan istifadə edə bilərsiz. Belə ki, şüşə kasaya pendiri
yerləşdirin, yuxarıdan şəkər qoyub üzərini örtün. Şəkər məhsulun
oksidləşməsini yavaşıdacaq və kəsmik daha bir gün də təzə
qalacaq.
5. Pendir
Əgər siz pendiri təzə saxlamaq istəyirsinizsə, onu polietilen
paketdən çıxarıb perqamentə bükün. Bu, pendirin vaxtından əvvəl
kiflənməsinin qarşısını alacaq. Yanına şəkər və ya yağ da qoymaq
olar ki, qurumasın.
Könül Cəfərli
-
Dünya02:43
İki bələdiyyə sədrinə cinayət işi açıldı - Vəzifədən uzaqlaşdırıldılar
-
Dünya01:55
Berbokun Bakıda niyə nikah üzüyü taxmadığı bilindi
-
Hadisə00:55
Azərbaycanlı "diplomat" İstanbulda saxlanıldı - 70 kilo qızılla
-
Qoroskop00:35
Günün qoroskopu: çəkdiyiniz zəhmətin bəhrəsini görəcəksiniz
-
İdman22 Noyabr 23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 22 Noyabr 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122 Noyabr 22:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB22 Noyabr 21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...