Sağlamlıq
Hər gün mal əti yesək, orqanizmdə nə baş verər? - Mütəxəsis AÇIQLADI

Mal ətinin müntəzəm istehlakı ilə orqanizmdə hansı proselər baş verə bilər?
Publika.az xəbər verir ki, məsələ ilə bağlı diyetoloq İrina Ryl "RİA Novosti"yə danışıb.
Mal əti, xüsusilə dana əti tərkibindəki dəmirə görə liderdir. Ona görə də aşağı hemoglobin və ferritin (anemiya) olan insanlar qəbul etməsi lazımdır. İnək ətinin tərkibində yüksək keyfiyyətli zülallar və kollagenin istehsalı üçün lazım olan amin turşuları var. Bu, dərimiz, oynaqlarımız, qan damarlarımız və saçlarımız üçün lazımdı", - mütəxəsis açıqlayıb.
O deyib ki, inək əti testosteron istehsalını təşviq edir ki, bu da kişilərin sağlam və gənc qalması üçün xüsusilə vacibdir:
"Keyfiyyətli inək ətində olan zülal əzələ kütləsinin qurulmasına kömək edir. Yüksək zülal, az yağ və karbohidratsız arıqlamaq istəyənlərə kömək edir".
"Bu məhsul şəkərli diabet xəstələrinin qida rasionunda faydalıdır. İnək əti B vitaminlərinin mənbəyidir (sinir sisteminin işləməsi və immunitet üçün zəruridir). Tərkibində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edən taurin və sink var", - İrina Ryl əlavə edib.

-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu