Sağlamlıq
Bu qidaları alkoqolla qarışdırmaq olmaz
Meyvə və desertlər, yağlı qidalar, turşular, yüngül salatlar spirtli içki qəbul edərkən pis qəlyanaltılardır.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu sözləri həkim-terapevt Olqa Kaşubina və tibbi onlayn laboratoriyanın rəhbəri Valeri Savanoviç deyib.
Mütəxəssislər şirniyyatların ilk həzm olunan sürətli karbohidratlar olduğunu izah ediblər.
Alkoqol isə işlənməmiş halda bütün bədənə, o cümlədən beyinə, ürək və qan damarlarına daha güclü zəhərli təsir göstərir. Tərəvəz və göyərti də o qədər tez həzm olunur ki, demək olar ki, spirtin təsirini azaltmır. Yağlı qidalar isə artıq gücləndirilmiş rejimdə işləyən mədə-bağırsaq traktına, böyrəklərə və xüsusilə qaraciyərə yükü artırır, alkoqolun öhdəsindən gəlməyə çalışır.
Eyni zamanda duzlu qidalar susuzluğa gətirib çıxarır, bu da ikiqat zərbəyə səbəb olur: siz daha çox su içirsiniz və eyni zamanda məsələn, diş çürüməsinə səbəb olan toxumalar susuz qalır.
"Ziyafət üçün daha az zərərli olan 5 məhsul var. Məsələn, yağsız, öz şirəsində bişirilən ət və ya toyuq qanadlarıdır. Doyurucu salatları məsləhət görürəm, amma yağlı sous olmadan" - Savanoviç qoz və ya pendirin alkoqolla əla qəlyanaltı olacağını əlavə edib.
Kaşubina isə qeyd edib ki, bayramdan əvvəl zülallar, yağlar və liflə zəngin yeməklərə yer vermək məsləhətdir ki, əyləncə başlayana qədər qidalar həzm olunsun.
-
Sosial00:45
Polad Həşimovun anası Hökümənin həyat yoldaşı ilə görüşdü - VİDEO
-
Səhiyyə00:30
Əhali arasında yayılan virus çox təhlükəlidir - ÖLÜM RİSKİ VAR / VİDEO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Romantik münasibətləriniz güclənə bilər
-
Mistika2 Yanvar 23:24
"Yeni Nostradamus"dan proqnozlar - 2025-ci ildə nələr baş verəcək?
-
Dəb2 Yanvar 22:48
Məşhur moda brendinin yaradıcı VƏFAT ETDİ - FOTO
-
Magazin12 Yanvar 22:24
Tolik MTV-dən getdi
-
Magazin22 Yanvar 21:12
Türkiyənin məşhur müğənnisi VƏFAT ETDİ - FOTO
-
Magazin12 Yanvar 20:34
Xanımından Azərlə bağlı paylaşım - FOTO