Sağlamlıq
Təmiz havada niyə tez acırıq?
Təmiz havada adi yemək bizə daha dadlı gəlir. Bəs bunun səbəbi nədir?
Publika.az xəbər verir ki, Rusiya Milli Diyetoloqlar Assosiasiyasının üzvü Nataliya Kruqlova bu sualın cavabını verib. O, bunu küçədə bədənin daha çox oksigen alması, müvafiq olaraq iştaha cavabdeh olanlar da daxil olmaqla, beynin bütün hissələrinin aktivləşməsi ilə əlaqələndirib.
“Oksigen axını bəzən dadın qavranılmasına təsir göstərir və buna görə də yemək daha dadlı görünə bilər. Amma bu her yeməyin həzm olunmasına o qədər də təsir etməyəcək”, - Kruqlova Sputnik radiosuna müsahibəsində deyib.
Dietoloq onu da xatırladıb ki, təmiz havada gigiyena məsələlərinə daha çox diqqət yetirilməlidir. Açıq havada yemək yeyərkən bağırsaq infeksiyası riskinin qarşısını almaq üçün mikrobioloji təhlükəsizlik baxımından daha çox diqqətli olmalıyıq. Məsələn, şəhəri tərk edərkən sadə şeyləri xatırlamaq lazımdır: tərəvəzləri, meyvələri yuyun və.s.
Aytən Məftun
-
Səhiyyə09:41Həkimdən qan azlığına görə dərman atanlara xəbərdarlıq!
-
İdman09:20Arda Turan: "Lvov güclü atəş altında idi və..."
-
Digər09:10Hindistanlılar aldadılaraq Rusiya ordusuna necə cəlb edilirlər?
-
ABŞ08:15ABŞ bu ölkədə antiterror əməliyyatına başladı
-
Nida Xəbər 07:55Azərbaycanda hərbi xidmət müddəti AZALDILACAQ - Ekspert
-
Ekopublika.az06:46Binalarla bağlı yeni qayda: Mənzillərin qiymətinə necə təsir edəcək?
-
ABŞ02:18Epşteyn işi ilə bağlı sənədlər YAYIMLANDI
-
Qoroskop01:40Günün ulduz falı: Maraqlı görüşlər baş tutacaq

























