Sağlamlıq
Təmiz havada niyə tez acırıq?
Təmiz havada adi yemək bizə daha dadlı gəlir. Bəs bunun səbəbi nədir?
Publika.az xəbər verir ki, Rusiya Milli Diyetoloqlar Assosiasiyasının üzvü Nataliya Kruqlova bu sualın cavabını verib. O, bunu küçədə bədənin daha çox oksigen alması, müvafiq olaraq iştaha cavabdeh olanlar da daxil olmaqla, beynin bütün hissələrinin aktivləşməsi ilə əlaqələndirib.
“Oksigen axını bəzən dadın qavranılmasına təsir göstərir və buna görə də yemək daha dadlı görünə bilər. Amma bu her yeməyin həzm olunmasına o qədər də təsir etməyəcək”, - Kruqlova Sputnik radiosuna müsahibəsində deyib.
Dietoloq onu da xatırladıb ki, təmiz havada gigiyena məsələlərinə daha çox diqqət yetirilməlidir. Açıq havada yemək yeyərkən bağırsaq infeksiyası riskinin qarşısını almaq üçün mikrobioloji təhlükəsizlik baxımından daha çox diqqətli olmalıyıq. Məsələn, şəhəri tərk edərkən sadə şeyləri xatırlamaq lazımdır: tərəvəzləri, meyvələri yuyun və.s.
Aytən Məftun
-
Magazin106:16Oğlu Zaura ŞƏRT QOYDU: "Səhnəni tərk edəcəyəm" - VİDEO
-
Hadisə05:45Bakıda avtobus bir neçə maşını əzib obyektə çırpıldı - VİDEO
-
Magazin103:43Toya gecikən Afət görün məclisə hansı geyimdə gəldi - VİDEO
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ
-
MDB4 Noyabr 23:00Məşhur teleaparıcı 77 yaşında vəfat etdi - FOTO





































