Sağlamlıq
Təmiz havada niyə tez acırıq?
Təmiz havada adi yemək bizə daha dadlı gəlir. Bəs bunun səbəbi nədir?
Publika.az xəbər verir ki, Rusiya Milli Diyetoloqlar Assosiasiyasının üzvü Nataliya Kruqlova bu sualın cavabını verib. O, bunu küçədə bədənin daha çox oksigen alması, müvafiq olaraq iştaha cavabdeh olanlar da daxil olmaqla, beynin bütün hissələrinin aktivləşməsi ilə əlaqələndirib.
“Oksigen axını bəzən dadın qavranılmasına təsir göstərir və buna görə də yemək daha dadlı görünə bilər. Amma bu her yeməyin həzm olunmasına o qədər də təsir etməyəcək”, - Kruqlova Sputnik radiosuna müsahibəsində deyib.
Dietoloq onu da xatırladıb ki, təmiz havada gigiyena məsələlərinə daha çox diqqət yetirilməlidir. Açıq havada yemək yeyərkən bağırsaq infeksiyası riskinin qarşısını almaq üçün mikrobioloji təhlükəsizlik baxımından daha çox diqqətli olmalıyıq. Məsələn, şəhəri tərk edərkən sadə şeyləri xatırlamaq lazımdır: tərəvəzləri, meyvələri yuyun və.s.
Aytən Məftun
-
MDB08:00
Rusiyada səma çəhrayı rəngə boyandı - FOTO/VİDEO
-
MDB06:46
Rusların kabusuna çevirilən QARAÇI DÜŞƏRGƏSİ - Antaş balaca-böyük bilmədən...
-
Magazin205:15
Madonna Braziliyanı "SİLKƏLƏDİ" - Çimərlikdə və şəhər küçələrində izdiham yaşandı
-
Səhiyyə04:14
Son günlər azyaşlılar arasında yayılan yeni VİRUS NƏDİR? - VİDEO
-
İdman03:43
“Bayer Leverkuzen” 59 ilik rekordu TƏKRARLADI
-
Magazin101:41
Hüsniyə Məhərrəmli: "Atam, mən Masazırdan təzə çıxmışam" - VİDEO
-
Hadisə00:45
Bakıda DƏHŞƏT: toydan sonra iki nəfər faciəvi şəkildə ÖLDÜ - VİDEO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: romantik qarşılaşma ola bilər