Səhiyyə
Təhlükəsiz qidalanmanın 5 ƏSAS PRİNSİPİ
Dünya Səhiyyə Təşkilatı (DST) qida mənşəli xəstəliklərin qarşısını almaqdan ötrü hamını sadə qaydalara riayət etməyə çağırır.
Publika.az xəbər verir ki, DST-nin müraciətində deyilir: “Ərzaq məhsulları istehsalçıları onların təhlükəsizliyi üçün əsas məsuliyyət daşıyır. Lakin siz özünüzü və ailənizi 5 əsas prinsipi tətbiq edərək qida mənşəli xəstəliklərdən qoruya bilərsiniz”.
DST patogen (xəstəlik törədən) mikroorqanizmlərdən xilas olmaq üçün bu şərtləri yerinə yetirməyə çağırır: yoluxmanın qarşısını almaq məqsədilə təmizliyə riayət etmək; çiy və hazır yeməkləri qarışdırmamaq; mikroorqanizmlərin məhv edilməsindən ötrü yeməyi mükəmməl hazırlamaq; bakteriyaların inkişafının qarşısını almaqdan ötrü ərzaqları təhlükəsiz temperaturda saxlamaq; yoluxmanın qarşısını almaq məqsədilə təmiz sudan və təmiz qida xammalından istifadə etmək.
-
MDB04:14Daha bir güclü zəlzələ Rusiyanı SİLKƏLƏDİ
-
Qoroskop01:41Günün ULDUZ FALI - Sevgi həyatında romantika artır
-
Dəb01:11Bu rəngli çəkmələr qışda TREND OLACAQ - FOTO
-
Magazin100:00Vüsalə Əlizadə rəqiblərinə MEYDAN OXUDU
-
İdman9 Dekabr 23:48Vanda Nara keçmiş əri ilə görüşdü - FOTO
-
Hadisə9 Dekabr 22:40Bakıda villada partlayış zamanı həlak olan Yadigarın FOTOSU
-
İqtisadi gündəm9 Dekabr 21:36Gümüşün qiyməti bütün tarixi REKORDLARI QIRDI
-
Art9 Dekabr 21:12Qazaxıstan filmi onlayn kinoteatrlardan yığışdırıldı - SƏBƏB






























.jpg)







